Reisebrev fra klubbesøk i Trøndelag

Vår klubbutvikler Wenche Horten er stadig på reise og besøker klubber landet rundt og har i august vært på besøk i Trøndelag, der det blant annet har blitt etablert en splitter ny skytebane.
Tekst: Wenche Horten

Nå var tiden inne for å besøke Trøndelag. Nærmere bestemt Røros Pistolklubb og nyetablerte Trondheim Sportsskyttere. Det fine er at da jeg tok kontakt med klubbene og spurte om jeg kunne få komme på besøk så fikk jeg positivt svar i løpet av et par timer. Noe så moro!

Bergstaden Røros var første stopp og Røros Pistolklubb som ble etablert i 1996.
Her har det vært aktivitet i mange år, men hadde ligget brakk en stund før det ble blåst liv i klubben igjen.

Klubben holder til på Verket på Røros. Her har klubben pusset opp og laget seg en riktig trivelig bane med 5 skiver. Ønsket er å kunne skaffe elektronikk, så det vil vel komme en søknad om breddemidler fra denne fine klubben.

Medlemmer i Røros Pistolklubb. Fra venstre: Ronald Rønning, Martin Løvø, Ole Åsvold og Bent Ove Kjelsberg.

Her skal også gjøres tiltak for å dempe lyden litt inne på banen og det skal bli enda bedre lys og varme. Trenerpoolen skal benyttes og klubben vil arrangere åpen dag for å rekruttere skyttere til klubben samt vise frem at det faktisk er en aktiv skytterklubb på Røros. Trenerutdanning er det mange som vil ta i klubben. Så dette blir helt topp.

Allerede før vi hadde gått hver til vårt så fikk jeg spørsmål om jeg kunne komme tilbake så fort de tre valgte tiltakene var gjort.

Så da blir jeg å finne på Røros igjen i begynnelsen av desember. Da håper jeg mange av klubbens medlemmer også dukker opp. Gleder meg!

Trondheim Sportsskyttere
For ikke lenge siden så leste jeg om nyetablerte Trondheim Sportsskyttere som har etablert ny skytebane på rekordtid. Da tenkte jeg at denne gjengen må jeg bare besøke.

Gunrid Kjellmark fra Trondheim Sportsskyttere står ved tiltaksplanen som ble satt opp under klubbesøket.

Hvem skulle vel tro at det lå ei kjempefin skytebane under et rekkehus? Det har blitt en lys, trivelig bane og oppholdsrom.

Medlemmene er opptatt av å kunne legge en god strategi for klubben. Her skal det lages både klubbhåndbok og arrangementhåndbok. En god 5-årsplan står også på tiltakslisten i første omgang.

Mer penger i kassa er også et ønske etter å ha investert masse penger i klubben. Gode idéer som quiz for beboere i området er en bra mulighet til å få penger i kassa. Samme med Sponsor-cup for firmaer som ønsker å sponse. For det er ikke alltid like lett å få sponsorer, så da må en tenke nytt – og her var mange idéer!

Nå skal disse tre enkle og realistiske tiltak gjøres. Så reiser jeg tilbake i desember og vi setter nye mål.

Jeg tror ikke jeg har sett så mange gule lapper med idéer fra 8 personer på møtene, jeg. Massevis av idéer og ønsker. Fantastisk!

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.