Ny skytebane åpnet i Trondheim

På mandag åpnet det nyetablerte laget Trondheim Sportsskyttere sin nye skytebane på Kattem i Trondheim. Trondheim Sportsskyttere ble etablert før jul i 2018, og hadde på det tidspunktet ingen bane. Det ble raskt startet et arbeid for å finne potensielle lokaler, og rett før påske i år overtok klubben et tomt tilfluktsrom i et borettslag på Kattem i Trondheim.

Ved hjelp av enorm dugnadsånd, bidrag og velvilje av lagets medlemmer har laget fått i stand ny, flott innendørs 10m bane på kort tid, som åpnet denne uka.

Åpningen ble et vellykket arrangement, hvor rundt 30 medlemmer, supportere og inviterte gjester deltok. Representanter fra styret i Åsheim Borettslaget som Trondheim Sportsskyttere leier lokalet av, var også til stede. Klubbens leder, Elin Leirvik, ønsket velkommen og fortalte litt om den innsatsen som er lagt inn fra svært mange av klubbens medlemmer og andre støttespillere siden klubben overtok lokalene rett før påske i år.

Trondheim Sportsskytteres første Norgesmester, Roar Hembre, som tok 585 poeng i hurtig fin under årets bane NM i Rogaland, fikk æren av å klippe snora og formelt åpne banen.

Medlem i klubben, Gunrid Kjellmark, er svært fornøyd med både banen og innsatsen som er lagt ned for å gjøre den til en realitet.

– Vi startet med blanke ark i et tomt tilfluktsrom, og ingen hadde vel helt turt å håpe at vi skulle få til en så flott bane på så kort tid. Det har vært lagt ned en enorm dugnadsinnsats, med rundt 1000 timer, fra klubbens medlemmer og andre støttespillere. Videre har mange, både i og utenfor klubben, bidratt økonomisk med gaver og private lån. Det har gjort at vi i dag står med en topp moderne luftbane, med 8 nye MegaLink-skiver i lyse, trivelige lokaler, forteller Kjellmark.

Hun legger også til at lokalene også inneholder et lite kjøkken og toalett og at det fremdeles gjenstår litt arbeid med listverk og annet småtteri. Klubben jobber også med å få på plass en trappeheis for å kunne ta imot besøkende og skyttere med behov for dette på banen.

Les mer om Trondheim Sportsskyttere på deres offisielle hjemmesider her.

Planlegger din klubb å bygge skytebane eller utbedre eksisterende anlegg? Se vår anleggsside for tips og råd om byggdetaljer, økonomi og regelverk her.

Klubbens medlemmer, supportere og inviterte gjester deltok på åpningen av den nye banen.