Bronse til rifleskytter Jon-Hermann Hegg i EM

Først ble det EM-gull og verdensrekord i lagkonkurransen for Jon-Hermann Hegg, Henrik Grimsrud Larsen og Simon Claussen under EM Pistol og Rifle 25m, 50m og 300m 2019 i Italia i går. I dag fulgte Jon-Hermann Hegg opp med EM-bronse i finalen i den individuelle konkurransen av 50m rifle helmatch!

Jon-Herman Hegg under EM Pistol og Rifle 25m 50m og 300m 2019 i Italia.

Hele tre norske skyttere gikk videre til den individuelle finalen. Jon-Hermann Hegg sikret altså Norge en bronse i 50m helmatch som anses å være den mest prestisjetunge øvelsen i rifleskyting. Simon Kolstad Claussen kom på 4. plass og Henrik Grimsrud kom på 6. plass.

– I finalen fulgte jeg planen min, og følte det fungerte bra. Det er helt sinnsykt at det holdt helt inn til medalje! Veldig gøy! sa Jon-Hermann Hegg etter finalen.

Jon-Hermann Hegg – nummer 5 i kvalifiseringen med 1178 poeng
Simon Kolstad Claussen – nummer 1 i kvalifiseringen med 1182 poeng
Henrik Grimsrud Larsen – nummer 2 i kvalifiseringen med 1180 poeng
Ny verdensrekord lag er nå 3540 poeng.

Se alle resultatene fra dagens konkurranser her.

Følg vår dekning av den norske innsatsen under EM i pistol og rifle for 25m, 50m og 300m 2019 i Italia på våre facebooksider her, og se program og oversikt over de norske utøverne på vår samleside her.