Gull, bronse og verdensrekord til riflejentene i EM

Først ble det EM-gull og verdensrekord i lagkonkurransen i dag under EM Pistol og Rifle 25m, 50m og 300m 2019 i Italia i dag tidlig. Så vant Jenny Stene EM-bronse i finalen i formiddag, som aller første norske kvinne med medalje i EM i denne øvelsen.

For andre dag på rad vant Norge EM-gull og satte verdensrekord i lagkonkurransen på 50 meter helmatch i Bologna. I dag kopierte jentene guttas bragd fra i går. Og to norske gikk til den individuelle finalen.

Jenny Stene – nummer 3 i kvalifiseringen med 1181, Jeanette Hegg Duestad – nummer fire med 1178 og Katrine Lund – nummer 16 med 1172. Ny verdensrekord lag er nå 3531 poeng.

I finalen vant Jenny Stene bronse, mens Jeanette Hegg Duestad ble nummer sju. Det er 28 år siden Harald Stenvaag vant siste norske match-medalje i EM og dette er første gang en norsk kvinne klarer det på halvmatch eller helmatch.

– I finalen kommer jeg dårlig ut, men holder troen på meg selv og kjører på. Jeg er veldig glad for medalje, sa Jenny Stene etter finalen.

– Jeg fulgte planen om å være fryktløs i kvalifiseringen . Jeg kjørte på fra start, og det fungerte veldig bra. Jeg er best når jeg er litt rå og skyter på rytmen, sa Jenny Stene etter 1181 på rekordraske 60 minutter i kvalifiseringen som har skytetid 2 t og 45 minutter.

– Jeg jobber hardt og prøver å være litt leken. Det taktikken fungerte veldig fint i dag. Jeg er veldig fornøyd med kvalifiseringen, og var rett og slett ikke god nok for medalje i finalen. Men sånn er det, jeg er uansett fornøyd, sa Jeanette Hegg Duestad, som nå har vunnet to gull og en sølv i årets EM. Og det mens hun fortsatt holder junioralder.

Se alle resultatene fra dagens konkurranser her.

Følg vår dekning av den norske innsatsen under EM i pistol og rifle for 25m, 50m og 300m 2019 i Italia på våre facebooksider her, og se program og oversikt over de norske utøverne på vår samleside her.