Reisebrev fra klubbesøk i Sola og Øygarden

Vår klubbutvikler Wenche Horten er stadig på reise og besøker klubber landet rundt og har i oktober vært på besøk hos klubber i Sola og Øygarden, der hun fikk se en klubb som har fått på plass en fantastisk skytehall og en klubb som er i startgropa for å bygge drømmebanen.
Tekst og foto: Wenche Horten

Sola Pistolklubb:
Det er nå nesten tre år siden jeg besøkte klubben sist, så nå var det på tide å ta turen vestover til Sola Pistolkubb igjen.

Når jeg besøkte dem sist i 2016 stod de uten skytebane, men var i startgropa for å bygge en fantastisk skytehall og jeg fikk se tegninger av en hall som man bare kan drømme om.

Planen var å ha oppfølging i klubben i 2017, men da var de veldig opptatt med dugnad på den nye banen. Så her var det bare å følge med på Facebook og se fremgang dag for dag.

At de klarte det de har gjort med denne skytebanen på 8-10 måneder er bare helt utrolig. Jeg skjønner ikke at det går an. Her står det 5000+ dugnadstimer med arbeid bak.

Det ble et hjertelig gjensyn med mange av klubbens medlemmer denne siste kvelden i oktober. Det var så kjekt å se dem igjen. Vi gikk gjennom tiltaksplanen som vi satte opp for klubben i 2016 og her var alt gjort og litt til.

Men, selv om det aller meste er veldig bra, så er det alltids noe en kan gjøre noe med. Så nå har vi sammen kommet frem til noen tiltak som klubben skal jobbe med fremover. Deriblant arrangere flere felles reiser til stevner, klubbhåndbok, oppfølging av nybegynnere og besøk av trenerpoolen. Jeg gleder meg til å besøke klubben igjen!

Øygarden Sportskytterlag:
Øygarden kommune tok kontakt med vår anleggskonsulent Tarjei Ravn og spurte hvordan de skulle bygge en skytebane!

De vil gjerne bygge om den gamle svømmehallen i kommunens kulturhus til en skytebane. Det er ikke hverdagskost at en kommune tar kontakt for slike gode nyheter.

Øygarden Sportsskytterlag. Fra venstre: Arne Fjeldstad, Svein E. Halvorsen, Ole Martin Halvorsen og Magnus Fjeldstad.

Svein Erik Halvorsen – en ivrig skytter på Vestlandet – ringte meg og vi ble raskt enige om at Tarjei og jeg måtte ta oss en tur til Øygarden.

Etter at gutta hadde hatt et møte og befaring i svømmebassenget så kom de frem til at det vil bli både 10, 15 og 25 meters bane for rifle, pistol og DFS. Tenk for et fantastisk tilbud!

Vi hadde noen trivelige timer sammen der det ble lagt planer og delt idéer om hvordan en skal få blåst liv i den 50 år gamle klubben igjen. Mye har skjedd siden de var en aktiv klubb. Så de har litt å gjøre med å komme i gang igjen.

Klubben har mistet banen sin tre ganger og hadde vel nærmest gitt opp å ha klubb i Øygarden. På dette vakre stedet 45 minutter vest for Bergen er det nå tre små kommuner som skal slås sammen til en stor kommune. Og tenk for et fantastisk tilbud innbyggerne nå får på skytefronten.

Både Tarjei og undertegnede gleder oss til å komme tilbake og se fremgangen!

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.