Uttakskriterier Rifle Senior 2020

Komplette uttakskriterier for rifle senior er utarbeidet. Her kan du lese hvordan du kan kvalifisere deg for EM, WC og OL kommende sesong.

– Vi har lagt hele planen for rifle senior og håper dette kan være til inspirasjon i treningsarbeidet for landets beste rifleskyttere. Så langt har vi fire kvoteplasser til OL 2020 og alle skyttere har mulighet til å nå Tokyo, uavhengig av om man er på landslag eller ikke, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Det blir gjennomført fem uttak for sesongen 2020. Det første skjer allerede 15. desember og det siste blir OL-uttaket som skjer i midten av juni måned. En lang og innholdsrik sesong med tre WC-konkurranser, EM Luft, kvoteplasstevne og OL.

– Til den siste Word Cup-runden i Baku åpner vi opp for unge utøvere uten særlig erfaring med slike konkurranser. Det er viktig å hele tiden gi muligheter til unge fremadstormende utøvere, så lenge disse satser seriøst og har et godt internasjonalt nivå, sier sportssjefen.

Sju rifleskyttere er allerede tatt ut på Skyttelandslaget Elite. Det er det antall seniorskyttere vi har mulighet til å ta vare på og utvikle på det øverste nivået med de ressurser vi har, og derfor opprettes ingen treningsgruppe under dette nivået på rifle for 2020.

Men straks offentliggjøres også navnene på rifleskyttere på Skytterlandslaget UNG og der er det funnet plass til både juniorer og unge seniorer.

Vedlagt i PDF’en under er uttakskriterier for hele sesongen 2020 for rifle senior. Vi tar forbehold om eventuelle endringer underveis i sesongen hvis det skal dukke opp ny og endret informasjon fra ISSF eller stevnearrangører.

Last ned PDF med uttakskriterier for rifle senior.

Vi viser ellers til generelle uttaksregler og kriterier for uttak til Skytterlandslaget som du finner på Skytterlandslagets uttakssider her.