Reisebrev fra klubbesøk i Berlevåg og Vadsø

Vår klubbutvikler Wenche Horten er stadig på reise og besøker klubber landet rundt og har i november vært på besøk hos klubber i Berlevåg og Vadsø, der hun fikk se en klubb som har fått på plass en fantastisk skytehall og en klubb som er i startgropa for å bygge drømmebanen.
Tekst og foto: Wenche Horten

Så var det på tide å reise nordover igjen, denne gangen til Berlevåg og Vadsø. I Berlevåg bor det 928 innbyggere og det er ei koselig bygd der mange kjenner hverandre. Nå i november er sola på hell tidlig, og det er mørkt før klokka 14:00 og for ei fra Østlandet så er det fantastisk å oppleve mørketida og ikke minst gjestfriheten her Nord.

For mange år siden så var det en aktiv skytterklubb her, men den ble dessverre lagt ned. Nå er det på tide å starte opp igjen og interessen er stor i den lille bygda Berlevåg så det burde ikke by på problemer å fylle et styre her. Vi var sammen og så på mulige lokaler. Både der det var før og ett nytt sted som kan egne seg. Det trengs noen klubbvåpen, så om noen der ute har brukte rifler og pistoler å selge så ta kontakt med meg.

I Berlevåg er det bedrifter en fint kan søke om litt hjelp fra for å lage et godt idrettstilbud til innbyggerne. Det er en klubb i oppstartsfasen som har en god del å jobbe med, men det går jo veldig bra det da det er slik en blid og positiv gjeng. Det vil bli organisert trening her så fort klubben er oppe og går. Jeg gleder meg til å komme tilbake!

Vadsø Sportskytterklubb
Jeg følger mange klubber på Facebook og en av klubbene holder til i Vadsø. Jeg må si jeg har blitt litt nysgjerrig på å hilse på denne gjengen nordpå som er så flinke til å holde dugnader for å få seg en fin og oppgradert skytebane.

I Vadsø går jeg ned ei vindeltrapp ved siden av svømmehallen, også jeg der. Det lukter nyoppusset og det er et lyst og fint lokale. Her kan man ikke annet enn å trives. Over 1300 dugnadstimer er lagt ned siden i mai, og ikke minst en stor sum penger for å få i stand denne fine banen. Her skal det leies ut til både DFS og Politiet.

Vadsø Sportsskytterklubb. Fra venstre: Jan Eirik Roska, Kay Pedersen, Ingvild Maria Halvorsen, John Terje Berg og Dagfinn Gjerde.

Klubben har vært utrolig heldige og fått økonomisk støtte som har gått til innkjøp av 5 nye klubbvåpen. Klubben ønsker å benytte seg av trenerpoolen til sine ungdommer, 13-26 år, og jenter i alle aldere.

Ønsket er å kunne arrangere Damenes aften. Her er allerede en ansvarlig satt til den jobben.

Enda et tiltak for klubben er å lage en ungdomsgruppe. Det har jeg har god erfaring fra i egen klubb. En av de kan sitte i styret også. Fint om det er ei jente slik at en kan ufarliggjøre det å ha en slik rolle i klubben.

Det er utrolig viktig at skytterne har det gøy på trening. At de har tilhørighet til klubben, så la ungdommen få litt frie tøyler til sosiale tiltak i klubben.

Sist men ikke minst så skal klubben lage en Klubbhåndbok. Utrolig smart å ha! Her noteres feks arbeidsfordeling i klubben. Det er viktig å ikke «bruke opp» få personer, men heller fordele oppgaver over flere.

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.