Gyda Nordhagen er NSFs nye integreringskonsulent

Gyda Nordhagen (22) er ansatt som ny integreringskonsulent og administrasjonskonsulent i Norges Skytterforbund. Her skal hun jobbe 50% med integrering av parautøvere i klubber og skyttermiljøet, i de andre 50% skal hun jobbe med arrangementer som blant annet «Skyttermessen 2020» og luft-EM 2022.

– Skyting for mennesker med funksjonsnedsettelser (paraskyting) har vært et satsningsområde for NSF de siste årene og rekrutteringen har vært god. Dette er en idrett som kan passe for veldig mange med ulike utfordringer. Bjørn Myrset har som integreringskonsulent gjort en enorm innsats de siste årene med mange klubbesøk og samling, og på den måten bygget opp både et miljø både i bredden og toppen, forteller idrettskonsulent Helene Rønningen i Norges Skytterforbund.

– Det blir veldig spennende når Gyda nå kommer inn som vår nye integreringskonsulent og at hun får en måned overlapping med Bjørn, slik at hun kan få lære om alt som har vært gjort de siste årene. Det er stadig flere klubber som ønsker å tilrettelegge for paraskyting og idretten er fortsatt under utvikling, så jeg tror Gyda har mange spennende arbeidsoppgaver foran seg, konkluderer Rønningen.

Gyda er tidligere skytter, og har fra svært tidlig alder vært en del av Norges Skytterforbund som aktiv utøver. Etter at hun ble uteksaminert fra Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer, har hun fullført to bachelorgrader fra Høgskolen i Innlandet, avdeling Lillehammer. Disse to er «Markedsføring og ledelse av turismeopplevelser», og «Sport Management». Videre har hun tidligere jobbet i blant annet Birken AS, og har videre mye erfaring fra idretten og både nasjonale og internasjonale arrangementer. Etter endt studie reiste hun Svalbard, og har nå vendt ned til Østlandet igjen for å ta fatt på nye utfordringer.

– Jeg ser frem til å sette i gang arbeidet for fullt, nå har jeg i november vært med på en parasamling for å overlappe med tidligere integreringskonsulent, og jeg må si jeg gleder meg mye til å fortsette arbeidet. Det er en glede å kunne utvikle og forbedre tilbudene, slik at alle, uansett utgangspunkt kan få muligheten til å ta del av skyttermiljøet. For min del er det også deilig å vende tilbake til skyttermiljøet – bare på en litt annen måte. Dette miljøet er noe jeg kjenner jeg virkelig har begynt å savne det siste halvåret. Ser også frem til samarbeidet innad i forbundet og klubbene for å kunne utvikle tilbudene til paraskytterne våre.

Arbeidsoppgavene til Gyda som integreringskonsulent vil være å informere om hvilke tilbud som finnes for fremtidige/allerede eksisterende paraskyttere. Videre skal hun integrere skytterne til klubbene og dets skyttermiljø. Hun vil også være behjelpelig til klubbene som trenger det med å tilrettelegge for disse paraskytterne på en best mulig måte. Hun vil også være med å bistå dersom det er noen klubber som trenger hjelp angående informasjon, midler og ressurser som trengs for å integrere skytterne i klubben. Som administrasjonskonsulent vil hun være med å bistå med planlegging, gjennomføring og evaluering av ulike arrangementer som blir arrangert av Norges Skytterforbund.

– Videre håper jeg at alle som ønsker å prøve skyting, eller nysgjerrige på hvordan det fungerer eller hvor nærmeste tilbud er – eller om det er klubber som ønsker å utvide sine tilbud til paraskyttere tar kontakt med meg for informasjon! Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med skyttere, klubber, ildsjeler og forbundet! Avslutter Nordhagen.