Nettverkssamling og idrettsgalla for ungdomsutvalg

Denne helga har det vært nettverkssamling og idrettsgalla for ungdomsutvalg i særforbund og idrettskreter. Skytterforbundet deltok med to deltakere fra ungdomsutvalget, leder Anneline Tangen, og Adam Tobias Randen. Det har vært innholdsrike dager på Hamar med seminarer, workshops, nettverksbygging og Idrettsgallaen i OL-Amfi.

Først hadde vi fredagstaco sammen med Marit Bjørgen, etterfulgt av workshopen «Fra utøver til frivillig» hvor vi jobbet med hvordan vi skal få unge utøvere til å engasjere seg som frivillige og tør å ta steget inn i utvalg og styrer.

Lørdagen startet med workshopen «Seksuell trakassering i idretten» hvor seniorrådgiver for verdiarbeid i Norges Idrettsforbund, Håvard B. Øvregård, snakker om hvordan seksuell trakassering og overgrep også skjer i idretten. Idretten speiler samfunnet i Norge, så «Enten har det skjedd, eller så skjer det nå, eller så vil det skje», selv om vi ikke alltid hører om det. Dette skaper gode diskusjoner og refleksjoner rundt hvordan dette kan skje, tiltak for å forebygge og hvilke konsekvenser det kan få.

I Hamar kulturhus får vi høre på idrettsgallaseminaret med samme navn. Her forteller Dr. Collin Harris og Karen Leach deres historier. Karen ble gjennom en rekke år misbrukt av svømmetreneren som ung, og prøver å ta livet sitt flere ganger. Dette var en ærlig og gripende historie om hvordan overgrep kan ødelegge et menneske.

Historien hennes kan du lese mer om her.

Lørdagskveld, helgas høydepunkt, og stivpynta med gallaantrekk deltar vi på Idrettsgallaen i OL-Amfi. Ekstra spennende var det når vår egen Jenny Stene var nominert til årets gjennombrudd.

Samlingen avsluttes på søndagen hvor alle blir utfordra til å lage en handlingsplan for 2020 for sitt utvalg. Vi setter mål, prioriterer og lager beskrivelse for hvordan målene skal nås. Et viktig mål for oss som utvalg i 2020 er at vi skal bli mer synlige ute i kretser og klubber. Det er med andre ord mye spennende vi har å jobbe med denne våren.

– Dette har vært en veldig innholdsrik og spennende helg, med et viktig og alvorlig tema. Jeg håper at vi i Skytterforbundet tør å ta de samtalene som ikke er så hyggelige og kanskje gjør en litt upopulær. For vi må sikre idrettsglede og et trygt miljø for alle, uansett bakgrunn, etnisitet, kjønn eller seksuell legning, avslutter Anneline.