Pistolskytter Ole-Harald Aas skjøt 582 poeng under Kisen Open

Ole-Harald Aas imponerte alle i Kisen Open 2020 da han skjøt hele 582 poeng på 10 meter luftpistol. Stevnet bød også på mange andre sterke resultater og norgesrekorder.

Før jul skjøt Ole-Harald Aas både 577 og 579 poeng til norsk rekord på 10 meter luftpistol under vurderingsstevnene på Kolsås. Nå på lørdag økte Aas til 580 poeng som første nordmann over denne magiske grensen i et rekordberettiget stevne og søndag klinket han like godt til med 582 poeng.

Dette er et topp internasjonalt resultat av skytteren fra Porsgrunn, som nå skyter for Bærum Pistolklubb. En drøy måned før EM i Polen har han skutt tre ganger på rad over forventet finalegrense i EM i vurderingsstevner her hjemme. Han er fortsatt en ung og lovende utøver som skal få tid til å utvikle seg, men nå viser han for alvor hvilket nivå han har inne.

Kisen Open var godkjent som rekordstevne og flere andre skjøt også over gjeldende norgesrekorder. På pistol junior ble det 568 poeng for Mattis Hembre. 97-94-96-94-96-91 viser et enormt potensiale også for denne Bærumsskytteren, som selv hadde forrige rekord på 567 poeng.

Heidi Sørlie-Rogne luktet lørdag på norsk rekord i kvalifiseringen på R5, 10 meter luftrifle liggende SH2, med sterke 635,4 poeng. I finalen var hun enda bedre og skjøt over norgesrekorden med 253,6 poeng. Resultatet ble skutt i en felles finale med SH1 og VI, og avgjørende myndighet i NSF får bestemme om dette da kan godkjennes som norsk rekord. Kristbjørg Dale Bolstad skjøt dagen etter over den gamle rekorden med 252,9 poeng i finalen.

Daniel Walø var over sin egen norske rekord i kvalifiseringen på VIP, som er 10 meter luftrifle liggende for blinde og svaksynte med 611,4 poeng. Ingen norske konkurrenter å bryne seg på for Daniel, men resultatet er eksempelvis hele seks poeng bedre enn da han selv vant kvalifiseringen i VM i denne øvelsen i oktober i fjor. Andrea Ingstadbjørg Alstads 413,5 poeng på 40 skudd 10 meter luftrifle er også norsk bestenotering i U16 med god margin. Hennes 249,9 poeng i finalen søndag er også et meget sterkt resultat, men her noteres det ikke norgesrekorder slik vi skjønner reglementet.

Det var svært god deltagelse i Alfhallen denne helga og mange sterke prestasjoner også utover disse resultatene. Katrine Lund best på 10 meter luftrifle i seniorklassene med hele 630,5 poeng lørdag, mens Endre Hagelund var best av gutta med 628,8 poeng. Morsomt å se Mari Bårdseng Løvseth gjøre sin beste konkurranse så langt denne sesongen med 626,0 poeng i juniorklassen på rifle.

Alle resultater fra storstevnet finner du på Kisen MSLs offisielle nettsider her.