Knut Trulsrud fikk sitt eget stevne

I tilknytning til årets Norgesmesterskap for rifleveteranene i Levanger, ble det også arrangert et eget «Trulsrudstevne», til ære for Knut Trulsrud fra Bærums Skytterlag.
Tekst og foto: Svein-Erik Tosterud

– Det var en stor og hyggelig overraskelse at Levanger SSL laget dette stevnet. Det er ikke mange som får navnet sitt knyttet til et arrangement før de har sagt farvel til denne verden, sier en glad og stolt Knut Trulsrud.

80-åringen kan se tilbake på en lang karriere som skytter, og ikke minst tillitsvalgt på alle nivåer fra klubb til forbund. Som skytter har han hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt. De siste par tiårene har han gjort en stor innsats for Norske Rifleveteraner, blant annet som mangeårig leder frem til han ga stafettpinnen til Magne Ivar Mellem tidligere i år.

Han er også primus motor for de mange hyggelige veteranturene til Tyskland vår og høst, og for noen få år siden startet han Bærum Masters, et stevne for både norske og nordiske veteraner. Og her har han innført øvelsen som kanskje er hovedgrunnen til at han fikk sitt eget navn på dette stevnet – nemlig 60 skudd liggende på 100 meter med .22-kaliber.

Stevnet i Levanger ble velsignet med kraftig og sterkt skiftende vind, slik at alle deltagerne fikk erfare hvilke utfordringer som oppstår med finkaliber under vanskelige forhold. Resultatnivået var betydelig under det man kunne vente under normale forhold!

Klassevinnere ble:
V45: Arne Morten Nyfløt, Gudbrandsdal Sportsskyttere 559 p.
V55: Bjørnulf Røli, Levanger SSL, 547 p.
V65: Ole Grumdal, Levanger SSL 552 p.
V73 og totalvinner: Trond Tronstad, Levanger SSL, 559 p.

Knut Trulsrud er fortsatt aktiv skytter i en alder av 80 år, og kan nå også skilte med eget stevne oppkalt etter seg!