På lørdag arrangerte Norges Skytterforbund åpen dag og samling for para, i samarbeid med Sartor Sportsskytterlag.  Åpen dag er arrangert for mulighet for å prøve skyting for personer med syns-, hørsels-, eller funksjonsnedsettelser, og vi fikk med oss alle! Med andre ord var det en svært innholdsrik dag, og det sprudlet av glede og engasjement på banen. Dermed kan vi nå fortelle at det vil dukke opp mange fremtidige parautøvere på baner i Vestland i nærmeste fremtid, om vi skal ta utøverne på ordet.

Med munnbind, antibac og 1-metersregl satte vi i gang med skytehelgen på Sartor. Barneidrettsansvarlig i klubben, Anne Cecilie Falsen Brække sto på med instruksjon og treningstider, mens Jan Enevold Brække introduserte lydsikte for blinde og svaksynte. Dette var med stor suksess!


Her er introduserer Jan blindenskyting for en ny utøver.

Det dukket opp nesten 20 personer på banen denne dagen, og alle syntes det var utrolig at de ved siden av hverandre kunne sitte/stå og skyte på lik linje, uansett utgangspunkt.

Søndag var det klart for samling med Geir Magne Rolland som instruktør, og selv med NM og samlinger på Østlandet, var det gode utøvere med stort pågangsmot som dukket opp på samlingen. Her var det særlig fokus på avtrekk og nullpunkt – og det ble uten tvil skutt ekstremt mange gode skudd denne dagen. Det var også gledelig å se at det kom utøvere fra dagen før, og ble med å prøvde seg på nytt, også med hjelp fra Geir Magne.


Knut Tore Forberg fikk virkelig prikket 10´ere med mer bevisst avtrekksteknikk.


Tobias Austevoll Lyssand overbeviste men mange gode serier, her med en serie på 105,2.

Med det, kan vi nå takke alle som møtte opp og bidro til en fantastisk skytehelg, både for oss som instruktører, andre utøvere og ikke minst ledsagere! Det er veldig morsomt å se alt engasjementet, gode ord og gleden vi fikk på banen.

Vi gleder oss veldig til å følge opp, og fortsette arbeidet med tilrettelegging for alle!

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om hvordan starte med skyting for para? Ta kontakt med integreringskonsulent Gyda Winther: Gyda.winther @ skyting.no, eller les mer her.

Under finner dere bilder (+ positive sitater) fra helgens åpen dag og samling. Det vil også komme en liten oppsummeringsvideo fra helgen.

Når er neste gang dere arrangerer dette, og når er det trening igjen?

Jeg tror jeg har funnet den perfekte hobby, jeg kommer igjen i morgen.