Henrik og Jeanette mottok Kongepokalen for 2020

Rifleskytterne Henrik Larsen og Jeanette Hegg Duestad mottok i dag Kongepokalen for 2020. Kongepokalen deles ut på bakgrunn av prestasjoner i NM. 2020 ble et annerledes år preget av pandemi og flere avlyste norgesmesterskap – men da det likevel ble gjennomført minimum ett norgesmesterskap innen aktuell øvelse for samtlige grener, ble tildelingen av Kongepokalen 2020 opprettholdt.

Henrik Larsen og Jeanette Hegg Duestad var på trening med andre skyttere på Norges idrettshøgskole i Oslo da president i Norges Skytterforbund Håvard Larsen kom innom og overrasket dem med utdelingen av Kongepokalene. Se lenger ned i artikkelen for en video fra utdelingen.

NSFs president Håvard Larsen delte ut Kongepokalene for 2020 til Henrik Larsen og Jeanette Hegg Duestad.

Henrik Larsen fra Krapfoss Sportsskytterlag mottok Kongepokal for sitt resultat i NM 3×40 2020: 1177 + 463,4 poeng. Henriks innledende resultat var tett oppunder det internasjonale gjennomsnittet, og det oppnådde finaleresultatet var over det internasjonale gjennomsnittet.

– Dette er moro! Jeg har alltid hatt lyst til å få en Kongepokal, det er liksom vært det siste som har manglet innad i Norge for meg – så det er gøy å endelig klare det, sa Henrik Larsen etter utdelingen.

Jeanette Hegg Duestad fra Nøtterø Skytterlag Avd. NSF mottok kongepokal for sitt resultat i NM 3×40 2020: 1190 + 465,9 poeng. Både Jeanettes innledende resultat og finalesum var ny norsk rekord og over gjeldende verdensrekorder. Duestad var også svært glad for å få tildelt pokalen:

– Det er veldig gøy det. Det viser at man har levert som utøver, så jeg er absolutt fornøyd med det, sa hun med et smil.

Tildeling av Kongepokaler 2020 er gjort i henhold til Norges Idrettsforbunds overordnede regler for utdeling av H. M. Kongens Pokal. Etter Norges Skytterforbunds Fellesreglement skulle Kongepokalene deles ut innen grenen viltmål i 2020. Deltagerhistorikk fra NM viltmål de siste tre år viste imidlertid at det i et normalt år ikke vil tilfredsstille NIFs overordnede krav om kvantitet, og det ble besluttet av Toppidrettskomitéen den 29. januar 2020 at utdelingen skulle skje på tvers av alle grener i henhold til Fellesreglementet 2.9.6 og 2.9.7. Internasjonale mesterskap og verdenscup fra 2019 ble tatt med i tillegg til 2020-konkurranser som sammenligningsgrunnlag for NM-resultatene, da det er svært begrenset resultater fra 2020- sesongen.

Se video fra utdelingen her: