Torsdagsintervjuet: Per Rune Magnussen

Norges Skytterforbund har mange dyktige og engasjerte medlemmer, og hver uke frem til sommeren intervjuer vi ulike NSF-skyttere fra hele landet i «Torsdagsintervjuet» på Facebook og her på skyting.no!

Denne uken er det feltskytter og mottager av prisen «Årets Skyttersjel 2017«, Per Rune Magnussen fra Sola Pistolklubb sin tur.

1. Hvorfor begynte du med feltskyting og hvor lenge har du drevet med det?
Jeg begynte skytterkarrieren med luftpistol i kjelleren hos en kamerat. Ble fort også med på skytebanen for å prøve meg på pistol i kaliber .22 og etter noen få ganger der havnet jeg med på et feltstevne. Det må være 45 år siden nå.

2. Hva synes du er det mest interessante som skjer i feltskyting om dagen?
Det må jo være at forbundet har etablert et eget Feltlandslag med mål om å bli best i Norden i alle klasser. Da jeg er med i trenerteamet for feltlandslaget er det ekstra gøy å se om vi lykkes med våre mål.

3. Hva motiverer deg til å være aktiv og engasjert i feltskyting?
Jeg synes at det er gøy og givende å drive med skyting, kanskje aller mest når jeg kan hjelpe andre til å bli bedre skyttere, og da er feltskyting det som de fleste synes er lettest å mestre.

4. Har du tips til andre skyttere om hvordan man kan skape mer liv i klubben?
Det må være å skape et godt miljø, slik at folk trives. Da kommer vel først den sosiale biten med alt det bringer. Hvis skytterne føler at rettledning og trening gir positive resultater er det mye enklere å dra de med på et stevne. Da blir de fleste bitt av basillen og det blir enda mer gøy å trene og da er sirkelen i gang.

5. Er det andre kommentarer/innspill du har lyst til å komme med til andre i feltskyttermiljøet?
Jeg vil gi et råd til alle skyttere. For å bli bedre må man trene, og da er det viktig å trene på det man er minst god på. Trening er ferskvare. Man kan gjerne samle en gjeng som kan trene sammen, slik blir man lettere motivert med på treningene. Kanskje dele skytterne i to, der den ene halvparten skyter mens den andre halvparten står bak som mentorer og gir tilbakemeldinger med ros og ris. Man kan lære mye av å stå bak og studere skyteteknikk, stilling og ikke minst hvordan man taktisk løser en øvelse. Så oppfordrer jeg klubber som lager feltløyper til å gjøre disse mer krevende, det er nok en del lette løyper rundt i landet da mange skyttere skyter fullt hus. Vi må jo gi de beste også en utfordring samtidig som at de ferske ikke nødvendigvis må skyte på alle figurer, men kommer i mål med en respektabel poengsum. Jeg tror at skal vi klare å stå imot det til stadige hardere presset mot oss som driver med skyting fra myndighetene, må vi alle stå samlet enten vi driver med pistol, rifle, lerdue eller viltmål. Til slutt ønsker jeg at hele Norge nærmer seg normale tilstander igjen slik at vi kan få arrangert mange stevner og alle NM’er.