Populært tilbud i vinterferien til skoleungdom i Ullensaker

De siste åtte årene har Kisen MSL åpnet luftskytebanen i Alfhallen for barne- og ungdomsskoleelevene i Ullensaker i høst- og vinterferiene. Så også i årets vinterferie, da nærmere 60 barn og ungdommer, pluss noen foresatte, fikk prøve seg med luftgeværet.
Tekst og foto: Svein-Erik Tosterud

Tiltaket er et resultat av at Ullensaker kommune tilbyr både idrettsorganisasjoner og andre med tilbud til den aktuelle aldersgruppen en økonomisk kompensasjon for å stille med fasiliteter og instruktører i ferieukene. Blant aktivitetstilbudene i Ullensaker denne vinterferien fantes i tillegg til skyting hos Kisen MSL bl.a. DJ-kurs, band- og låtskriverkurs, malekurs, dansekurs, akedag, boksing, turn, bading, tricking, parkour, fotball, håndball, innebandy og volleyball.

Rekrutteringstiltak
– Vi ser på dette slik som kommunen tenker, nemlig som et aktiviseringstiltak for ungdom som ikke drar bort fra kommunen i vinterferien. Men for oss er dette et viktig rekrutterings- og markedsføringstiltak for sporten og klubben, sier Bergsvein Bårdstu, leder i Kisen MSL.

Han forteller at mange av de unge kommer sammen med foreldre, besteforeldre eller andre voksne, og de voksne får også prøve å skyte om de ønsker det.

– Mange er kanskje i utgangspunktet litt skeptiske til skyting, våpen osv., men her får vi anledning til å vise at vi driver innenfor trygge rammer, med skikkelige sikkerhetskrav og dyktige instruktører. I år hadde vi to unge, dyktige skyttere til å ta seg av de som møtte opp.

Eirik Strøm og Johanna Reksten gjorde en flott jobb med de unge, instruerte både i sikkerhetsrutiner, praktisk skyting – og i disse tider selvsagt også i smittevern. Klubben lot for øvrig kompensasjonen fra kommunen gå videre til de to instruktørene.

Rundt 5000 skudd ble avfyrt i løpet av daglige økter fra klokken 10 til 13 mandag til torsdag forrige uke.

– Vi har som nevnt flere års erfaring med disse arrangementene, og får veldig positive tilbakemeldinger såvel fra de unge som deres foresatte. Og ikke minst, vi kan konstatere at en andel av de som får smake på sporten kommer tilbake, og noen av dem får vi inn som aktive medlemmer etter hvert, fastslår Bergsvein Bårdstu