5. og 6. plass til Norge i EM luftrifle

Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen ble hhv. nr. 5 og 6 i dagens luftriflekonkurranser i EM i Osijek, Kroatia. Vi gratulerer begge to med nye internasjonale topplasseringer.

– Vi skal være fornøyde med den norske åpningsdagen. Vi er i begge finaler, og både Jeanette og Henrik skal være stolte over egen prestasjon i dag. Enda viktigere er at alle seks i aksjon leverer gode prestasjoner og gode resultater. Jentene er best og gutta tredje best i kvalifiseringen til lagkonkurransen, og alle skyter over 625 poeng. Det er det ingen andre nasjoner som matcher i dag og viser kvaliteten på Skytterlandslaget akkurat nå. Dette lover godt foran en lang uke med konkurranser, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Herreklassen
Henrik Larsen tok 6.plass i kvalifiseringen med 627,5 poeng.Det var også strålende laginnsats av de norske gutta med Endre Hagelund på 11.plass med 626,9 poeng og Simon Kolstad Claussen på 20.plass med 625,9 poeng. Dermed er laget klart for finaleskyting i lagkonkurransen tirsdag. Endre var fattige 0,2 poeng fra finaleplass og fikk dermed dessverre ikke muligheten til å kjempe videre om kvoteplasser til OL.

Best i kvalifiseringen var Vladimir Maslennikov fra Russland med 631,8 poeng etter 212,7 på de siste 20 skuddene sine.

I finalen fikk Henrik en god start og lå som nummer to etter første fem skudd, men fikk ikke inn de riktig gode skuddene før mot slutten av sin konkurranse.

– Jeg føler jeg faktisk er litt heldig i starten, for det er puls i børsa i begge de to femskuddseriene. Tur på første fem og utur på de neste fem. Så roer det seg ned når jeg ser at jeg egentlig ikke har sjanse på medalje. Dette må jeg jobbe mer med framover for å få ut alt jeg kan i finaler. Jeg gleder meg til å bare slippe meg løs, men har ikke knekt koden ennå, sier en ærlig Henrik Larsen på telefon.

I og med dagens resultat har Henrik skutt tre EM-finaler på fire år, en meget sterk prestasjon. Allerede i morgen får han ny sjanse til å finne den gode følelsen i finaleskytingen i lagkonkurransen på 10 meter luftrifle. Istvan Peni fra Ungarn vant i dag foran Sergey Richter fra Israel og Vladimir Maslennikov fra Russland.

Kvinneklassen
Jeanette Hegg Duestad ble nr. 2 i dagens kvalifisering med 630,6 poeng, 2 tideler bak Ziva Dvorsak fra Slovakia.

Sterk luftskyting også av Katrine Lund som til slutt ble nummer 13 med 626,9 poeng – bare 0,9 poeng fra finale. Jenny Stene endte på 23.plass med 625,1 poeng og den gode laginnsatsen gjør at Norge er klar for finaleskytingen i lagkonkurransen på tirsdag.

I finalen ble Jeanette med 9,6 på første skuddet hengende litt etter allerede i starten, før hun skjøt seg oppover på lista. Likevel var hun bare 0,6 poeng fra å ryke ut som første skytter, men hun kjempet inn gode skudd og ble med videre. Til slutt skilte 0,3 poeng opp til ytterligere finaleskyting etter skudd nummer 18, og Jeanette stoppet på 186,3 poeng og 5.plass. I fjor ble hun nummer fire i samme EM-finale.

Finalen i år ble vunnet av det bare 18 år gamle franske stortalentet Marianne Oceanne Muller foran totalt umeritterte Jessie Kaps fra Belgia. Disse to sikret seg også kvoteplass til OL. En svært overraskende pall ble komplettert med en annen 18-åring på bronseplass, Sofia Ceccarello fra Italia.

Finalene er å se i opptak bl.a. via denne linken: https://livestream.com/issf.

Resultater fra EM finner dere hos SIUS.

Les alt om EM (program, den norske troppen etc.) her!