EM-gull på helmatch til Jon-Hermann Hegg – sølv til Henrik Larsen

Jon-Hermann Hegg er europamester på OL-øvelsen 50 meter helmatch! Og Henrik Larsen sikret historisk norsk dobbeltseier. Norge har aldri vunnet verken gull eller sølv i denne øvelsen i EM tidligere.

I finalen tok Jon-Hermann kommando fra start og holdt helt inn med strålende skyting i alle tre stillinger og vant til slutt med 1,1 poeng ned til Henrik Larsen. Henrik lå lenge et stykke ned på resultatlista, men en herlig sluttspurt ga ham sin andre medalje på tre dager. Torsdag ble han europamester på 50 meter liggende.

Simon Kolstad Claussen ble nummer sju i finalen, og sammen skjøt de tre gutta til verdensrekord på lag i kvalifiseringen.

Formiddagens kvalifisering ble vunnet av Henrik Larsen med norsk rekord 1186 poeng og Jon-Hermann Hegg fulgte hakk i hæl med 1184 poeng. Simon Kolstad Claussen sikra seg også finaleplass med 1179 poeng og 5.plass.

Dermed knuste de norske gutta sin egen verdenrekord på lag fra 2019 med ni poeng, den nye rekorden lyder på 3549 poeng.

Henrik åpnet med knallsterke 797 poeng etter kne og ligg og lå lenge an til å slå verdensrekorden på 1188 poeng. Det kom litt vind utover formiddagen, og Henrik tapte litt for mye på stående. Men ingen nordmenn har skutt bedre på enn dette på helmatchen internasjonalt noen gang, for 1186 er ett poeng bedre enn Jenny Stenes verdensrekord for kvinner.

EM-finalene er å se i opptak bl.a. via denne linken: https://livestream.com/issf.

Resultater fra EM finner dere hos SIUS.


Verdens beste lag på 50m helmatch – ny verdensrekord til (fra venstre) Henrik Larsen, Jon-Hermann Hegg og Simon Kolstad Claussen.