Etter 17 år er Erik Watndal igjen klar for konkurranse i OL

Klokken 03:00 i natt skal Erik Watndal fra Moss skyte sine første konkurranseskudd på skeetbanen i Tokyo, 17 år etter at han ble nummer åtte i OL i Athen. Konkurransen går over to dager med 75 skudd søndag og 50 skudd mandag i kvalifiseringen, før de seks beste går til finale mandag morgen klokken 08:50.

Erik er eneste norske lerdueskytter i OL og har sammen med landslagstrener Ole Henrik Gusland trent og forberedt seg i Tokyo helt siden forrige søndag. Alt har gått som planlagt de siste dagene, men det er noe utfordrende forhold med lys og sterk varm ute på skeetbanen. I tillegg er det meldt vind i orkan styrke fra tirsdag i OL-byen og det kan også gjøre utslag allerede mandag.

Trekning er gjennomført og Erik Watndal skyter i lag 3 sammen med Bajwa fra India, Achilleos fra Hellas, Pesonen fra Finland, Scaeffre fra Guatemala og Nilsson fra Sverige. Skytetider søndag: 03:00 på bane A, 05:30 på bane C, 08:00 på bane A. Skytetider mandag: 03:30 på bane A, 06:00 på bane B

Erik slo gjennom som 19-åring med 5.plass i World Cup i Lonato tilbake i 1998. Han vant WC i Sydney i 2002 og ble europamester i 2005. I tillegg ble han verdensmester og to ganger europamester i lag sammen med Tore Brovold og Harald Jensen, før han la børsa på hylla i 2007. Ti år etterpå gjorde han comeback og vant både EM-sølv og VM-sølv allerede året etterpå.

Tore Brovolds sølvmedalje fra OL i 2008 er Norges beste resultat i skeet, som har stått på OL-programmet 13 ganger siden første gang i 1968. Ingen norske kvalifiserte seg til siste OL i Rio i 2016.

I årets OL-konkurranse skyter 30 utøvere fra 22 nasjoner. Vi vurderer at 17 av de 30 er reelle finalekandidater og finalegrense går trolig på 122 treff, med stor sjanse for shoot-off på denne poengsummen. Hvis vinden slår inn vil denne grensen bli lavere.

Verdensrekorden deles mellom 10 skyttere på 125 treff, som også er den norske rekorden Erik satte i NM i 2018.

Dobbelt olympisk mester og firedobbelt verdensmester Vincent Hancock er også favoritt i år, men møter sterk konkurranse i spesielt Federico Gil fra Argentina, Azmy Mehelba fra Egypt, franske Eric Delaunay og italienerne Tammaro Cassandro og tittelforsvarer Gabriele Rossetti. Se også opp for våre nordiske venner Jesper Hansen fra Danmark og Stefan Nilsson fra Sverige, som begge var i OL-finalen for fem år siden. Jesper trenes for øvrig av Tore Brovold.