Svært nærme for norske Mixed Team-lag i OL

Close, but no cigar. Våre rifleskyttere i Japan ble nummer 9 og 10 i første kvalifiseringsrunde på 10 meter luftrifle tidlig tirsdag morgen, men dessverre går bare de 8 beste lagene videre til semifinalen i OL.

Begge lagene endte utrolig nok på samme poengsum med 626,8 poeng med Norge 2 rangert foran Norge 1 på resultatlisten, og begge var dermed 1,1 poeng fra videre kamp om medaljer.

Jon-Hermann Hegg overrasket med en flott gjennomført 30-skudd på 314,1 poeng, godt fulgt av Jenny Stene med 312,7 poeng på Norge 2.

På Norge 1 fortsatt Jeanette Hegg Duestad der hun slapp på den individuelle øvelsen med strålende skyting. Tross en litt tynn åpning avsluttet hun til hele 316,3 poeng. Henrik Larsen hadde på sin side motsatt tendens og kom ikke dypt nok inn i tieren på den siste serien og skjøt totalt 310,5.

Dermed måtte våre utøvere følge semifinalen fra publikumsplass. Som ventet kom ROC (Russiske olympiske komite) og USA inn med begge sine lag topp 8. Ungarn og Sør-Korea også inne som forventet, mens overraskelsen er at Kina kun går videre med ett lag og at Polen skjøt hele 630,8 poeng og var nest best av alle lagene. Kina suverene på toppen med hele 633,2 poeng i en klasse for seg selv.

– Vi håpet at vi skulle være med å kjempe om finaleplass i dag, og det gjorde vi med begge lagene faktisk. Det må vi være fornøyd med, og så er det jo helt spesielt at lagene skyter helt likt og i tillegg havner på de to plassene nærmest finale. Alt i alt uansett en god gjennomkjøring til helmatchene til helga. Jeg synes vi skal være fornøyd, sier sportssjef Tor Idar Aune.