Norgesmesterskapet i Nordisk Trap ble i helgen arrangert i Sannidal 6.-8. august, og det har vært mange flotte øyeblikk både på og utenfor skytebanen. Det ble særdeles godt vær i forhold til forventet værmelding, og vindforholdene var nokså stabile hele helgen. Dette har gjort at humøret på banen også har holdt seg oppe, bilder fra helgens NM, kan du finne i galleriet under.

Fredagen startet med 50 skudd innledende, med påfølgende 50 skudd på lørdag. De siste 25 skuddene og finaler ble skutt på søndag. Det var mye god skyting både på innledende og finaler. Til sammen ble det kåret 8 norgesmestere i helgen, og det er flott å se at det dukker opp nye navn på resultatlistene.

Pål Høines fra Skien JFF, traff fantastiske 149 duer, og ble Norgesmester i klasse Senior. Det var også tett i teten på pallen med 147 og 146 treff på henholdsvis Bjarte Linga fra Samnanger SSL og Abraham Jostein Nesland fra Kroken JFF.


Pallen i klasse senior.

Også i junior menn og ungdom ble det skutt godt, og her ble Martin Røsaker fra Skien JFF (Jm), og Jørgen Nybøle (U) fra Sarpsborg og Omegn JFF norgesmestere med 144 treff. Også i disse klassene var det gode prestasjoner, noe som tyder godt i årene som kommer. Kvinneklassen ble vunnet av Eva Kristin Oliversen fra Nidaros SK med 143 treff.

Det er gledelig å se at det for første gang ble skutt i paraklassen, som er ny for sesongen. Leif Arild Fjellheim ble historisk med 100 treff i klassen SG-S. Vi håper å se flere deltakere i neste års NM, og håper dette bare er starten på en gledelig utvikling for Norges Skytterforbund.


Leif Arild Fjellheim ble norgesmester i klassen SG-S, som første i historien.

Vi legger også til at det ble skutt svært godt i veteranklassene, og det var ikke mindre enn seks nye norgesrekorder etter helgens NM:

Nye Norgesrekorder:
Innledende 125 skudd:
V55 Gjermund Aas, Ullensaker JFF  (121)
V65 Tommy Jakobsen, Grimstad SS  (117)
V73 Bjørn Haug, Enebakk JFF  (116)
SG-S Leif Arild Fjellheim, Team Sørvest  (100)
.
Nordisk trap Finalerekorder (125+25)
V55 Gunnar Grønnerød, Kroken JFF  (143)
V65 Tommy Jakobsen, Grimstad SS  (139)
V73 Bjørn Haug, Enebakk JFF (139)

Med andre ord ble det prestert svært godt også i veteranklassene. I V55 Gunnar Grønnerud, Kroken JFF med 143 treff. Norgesmestertittelen i V65 ble vunnet av Tommy Jakobsen fra Grimstad SS med 139 treff, med like mange treff ble Bjørn Haug  fra Enebakk JFF norgesmester i V73.

Lagskyting:
Lagskytingen ble vunnet av Kroken JFF med 364 poeng. De to neste på pallen ble henholdsvis Skien JFF 1 med 357 treff og Skien JFF 2, med 353 treff.

Fullstendige resultatlister kan du finne her.

Vi gratulerer alle Norgesmestere, alle norgesrekordholdere, og deltakere i årets NM med gode resultater. Tilslutt vil vi takke Sannidal JFF for et godt gjennomført NM!