Under helgen har vi vært vitne til veldig mange fine opplevelser både på og utenfor skytterbanen. Det har vært et arrangement fylt med glede, god skyting og vi har kåret mange nye norgesmestere på 300m banen på Terningmoen i Elverum.

Vi har hatt utrolig mange jevne resultater, og svært nervepirrende øyeblikk for mange, skyttere og foreldre, da flere av medaljene er delt ut på innertiere. Mange har også imponert sterkt, da flere skyttere har fått påfyll på sine NM-gull. Simon Kolstad Claussen sikret sin fjerde norgesmestertittel i år, med blant annet 596 poeng på 60 skudd liggende. Jenny Vatne vant også to NM-gull i helgen med seier på både 60 liggende og helmatch i kvinneklassen. Også Oda Flikkerud satte ny norgesrekord på halvmatch i junior kvinner med 580 poeng.

Det hele startet likevel på fredag der for andre gang det ble arrangert 300m halvmatch i åpen klasse, som betydde at vi fikk se våre beste kvinner og menn kjempe om norgesmestertittelen. Dette gjorde at det ble enda hardere konkurranse om de få plassene på pallen, den åpne klassen gjorde at vi også fikk se en stor spredning i alder, fra Oda Flikkerud på 17 år til Bjørn Egil Hansen på 73 år. Ole Magnus Bakken satte her ny norgesrekord i åpen klasse med 590 poeng på halvmatch.

Det er videre også morsomt å følge med på våre unge lovende, vinneren i U16 på 60 skudd liggende presterte 390 poeng, da skutt av Inga Marie Hanserud. Sølvet vant Ola Strand Nilsen med 387 poeng, og bronsen vant unge Jens Olsrud Østli – en svært god prestasjon av en som ikke har fylt 15 år enda!

Vi får ikke nevnt nok hvor jevne årets resultater er, man kan si det har vært mye nerver også bak standplass, og av god grunn. Vi gratulerer alle skyttere med fantastiske prestasjoner, norgesemestertitler, og nye rekorder.

Det har vært to dager med NM-øvelser og prestasjoner på Terningmoen på Elverum, i tillegg til at skytterne har skutt øvelser på 50-meter og 10-meter under Elverum Open. Det ble også skutt viltmålsstevne på 50 meter på Løten. I tillegg til Norgescup for veteraner og landsstevnet for rekrutter på Flisa. Med andre ord har det vært mye skyting, og vi takker arrangører, og særlig Elverum Rifleklubb for et fantastisk NM.

Fullstendige resultatlister etter NM på 300 meter kan dere finne her.

Det vil komme resultater og oppsummering av disse stevnene da de er ferdig gjennomført på søndag. Enn så lenge kan dere følge resten av Elverum Open på samme link som NM, der ligger også livevisning for øvelsene i morgen.

Elverum Open på 10 meter luftrifle kan finnes her.