Parallelt med NM på 300-meter, ble det fra torsdag 9.september til søndag 12.september gjennomført Elverum Open på Terningmoen og i Løten.

På Terningmoen ble det skutt 10-meter luftrifle og luftpistol, i tillegg til 50-meter helmatch og liggende. Det har vært utrolig gode prestasjoner også på disse banene underveis i helgen. Det er ingen tvil om at skytterne har lagt ned et godt og grundig treningsarbeid, til tross for en uvanlig sesong. Det har blitt skutt konkurranser på et høyt nivå, og det er satt mange nye personlige rekorder.

For kvinner på 10m ble det tre resultater på over 630, med Jeanette Hegg Duestad på 632,7 poeng, Katrine Lund med 631,8 poeng og Jenny Stene med 630,8 poeng. Videre hadde også Tonje Engevik over 627 poeng. Det var enormt godt nivå på luftbanen under Elverum Open.

På 50 meteren som ble skutt søndag 12. september var det gode resultater til tross for det utfordrende og krevende værforholdet. Været var nemlig vindfullt for begge 50m banene, hvor kvinnene som skøyt på bane 3 fikk det litt mer vindfullt enn mennene på bane 6. For kvinnene var det Jeanett Hegg Duestad som skøyt seg til 1.plassen med 1178 poeng, men skøyt da sin del av konkurransen fredag 10.september og hadde da andre værforhold under sin skyting. Katrine Lund endte etter dagens skyting på 2.plass med 1166 poeng og 61 innertiere, mens Jenny Stene endte på 3.plass med 1157 poeng og 57 innertiere.

For mennene på bane 6 var det Simon Kolstad Claussen som skøyt best og endte på 1.plass med 1183 poeng og 71 innertiere. Ole Martin Halvorsen presterte også godt under dagens konkurranse og endte da på 2.plass med 1159 poeng og 44 innertiere. På 3.plass var det Steffen Olsen fra Danmark med 1151 og 48 innertiere.

Som under NM, presterer også på denne banen Jens Onsrud Østli utrolig godt, med 379 poeng på halvamatch, og 622,2 poeng på 60 liggende, i tillegg til 415,5 på 10-meteren, er det sterkt levert av snart 15-åringen fra Stange Sportsskyttere!

På Løten var det gledelig å se at mange yngre juniorer var til stede på 50-metersstevne på viltmål. Pers ble det her til Andre Risto, 13 år gammel fra Oslo Sportsskytter med 320 poeng i rekrutt. Vinneren ble Even Nordsveen med 577 poeng, som ellers gjorde siste skyting svært lite spennende, da han vant foran Tor Heiestad med 549 poeng. Ellers var det gode resultater, og flere kjente navn var igjen å se på banen!

Vi gleder oss over å ha sett så mange nye, og gamle navn på Elverum Open i år, og takker arrangør Elverum Rifleklubb og Løten Sportsskyttere for vel gjennomførte arrangementer!