To bronsemedaljer til Jeanette Hegg Duestad i President’s Cup

Jeanette Hegg Duestad tok med seg hjem to bronsemedaljer fra President’s Cup i Polen som nettopp er avsluttet. Hennes landslagskamerat Jon-Hermann Hegg imponerte også stort, og tok på sitt beste en fjerdeplass i den eksklusive konkurransen der de 12 best rangerte utøverne i verden i ulike olympiske skyteøvelser deltok.

Foto øverst: Jeanette Hegg Duestad stilte på lag med russiske Sergey Kamenskiy og tok bronsemedalje i Mixed Team-konkurransen på 50m Rifle.

President’s Cup erstatter ISSFs World Cup-finale som tidligere ble arrangert hver høst. Det er de 12 best rangerte skytterne i de ulike olympiske øvelsene som er kvalifisert til å delta i President’s Cup, og blant dem var våre dyktige rifleskyttere Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg. Jeanette deltok i øvelser på 10m luftrifle og 50m rifle, mens Jon-Hermann deltok innen øvelser på 50m rifle.

Det ble mye nytt for alle skytterne som deltok å sette seg inn i under President’s Cup, spesielt siden hele programmet som ble gjennomført var “eksperimentelt” og svært annerledes enn det vi er vant til fra internasjonale konkurranser tidligere. For en oversikt over hvordan det “eksperimentelle” programmet ble gjennomført, se vår forhåndsartikkel om President’s Cup her.

Nytt og uvant program til tross, de norske skytterne gjorde begge en fantastisk innsats i cup’en – med to bronsemedaljer signert Jeanette og en fjerdeplass til Jon-Hermann.

NSF har fulgt innsatsen deres tett på forbundets facebooksider gjennom hele konkurransen, og under følger en oppsummering av konkurransene:

50m Rifle Individuelt:
Både Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg skjøt 50m rifle individuelt, som en del av det «eksperimentelle» programmet som er forklart nærmere her.

Jeanette Hegg Duestad med bronsemedalje.

Jeanette Hegg Duestad var i slaget med 597 poeng på sin første halvmatch. Jeanette brukte 57 minutter på sin halvmatch. Verdensrekorden på halvmatch før det ble tatt av programmet før 2018 var på 594 poeng. Solid levert av Jeanette! Og hun fortsatte å imponere og fulgte opp med 595 poeng på andre halvmatch, og det i løpet av 55 minutter.

Jeanettes solide skyting førte til bronsemedalje på den individuelle 50m riflekonkurransen i Presidents Cup og det ble meget god stemning i den norske troppen. Vi gratulerer Jeanette med en meget god finale og bronse!

Jon-Hermann Hegg endte på 588 poeng i sin første halvmatch og ble nummer 3 med 591 poeng på sin andre halvmatch som var «stage 2» i denne konkurransen. Dermed kom han videre til finalen der det ble en flott 4. plass. Jon-Hermann hang lenge med i kampen, men fikk det litt tøft i stående skytestilling mot slutten av finalen.

50m Rifle Mixed Team:
På 50m rifle Mixed Team i denne konkurransen ble det trukket lag blant alle de kvalifiserte utøverne. Jeanette Hegg Duestad stilte på lag med russiske Sergey Kamenskiy og Jon-Hermann Hegg fikk Snjezana Pejocic fra Kroatia som lagkamerat.

Både Jeanette Hegg Duestad med lagkamerat Sergey Kamenskiy fra Russland og Jon-Hermann Hegg med lagkamerat Snjezana Pejocic fra Kroatia kom greit videre til runde 2 i kvalifiseringen. Men i runde 2 kom Jon-Hermann og lagkamerat Snjezana på 8. plass og var dermed ikke med videre til finalene. Jon-Hermann hadde en meget god gjennomføring med 296 poeng, men Snjezana lykkes dessverre ikke like godt og fikk 291 poeng.

Men Jeanette Hegg Duestad og lagkamerat Sergey Kamenskiy fra Russland kom videre til bronsefinalen der de møtte Mary Carolynn Tucker fra USA og Serhiy Kulish fra Ukraina.

Det ble imidlertid en litt rotete bronsefinale da poengfordelingen ble feil i Sius-systemet, og det ble en lang pause for å kalkulere poengene. Jeanette foreslo på et tidspunkt at hun kunne ta ansvar for å telle poengene Men Sergey og Jeanette klarte å holde hodet kaldt og sikret bronsen til slutt! Litt rot til tross, det ble en god dag på skytebanen – og vi gratulerer Sergey Kamenskiy og Jeanette Hegg Duestad med bronse i 50m rifle Mixed Team!

10m Lufrifle Mixed Team:
Første konkurranse i Presidents Cup var 10m luftrifle Mixed Team der Jeanette Hegg Duestad stilte på lag med amerikanske William Shaner.

Jeanette og William gikk greit videre til semifinalen. Jeanette med 314,8 poeng og William med 316,8 poeng, samlet resultat 631,6 poeng og det andre beste resultatet av de 11 lagene som konkurrerte om en plass i semifinalen.

Jon-Hermann Hegg og hans lagkamerat på Mixed Team 50m Snjezana Pejocic fra Kroatia.

Men Jeanette og William hadde ikke hellet med seg i semifinalen for 10m luftrifle Mixed Team. Det er kun 3 minutt til prøveskudd, og William Shaner fikk ikke prøveskuddene til å sitte. Jeanette og William kom seg derfor ikke inn i matchen og ble eliminert som første par etter første serie med 5 enkeltskudd.

10m Luftrifle Individuelt:
Det ble også her skutt et «eksperimentelt» program som en del av President’s Cup. Men i de individuelle luftøvelsene ble kvalifiseringen skutt i henhold til eksisterende program. De åtte beste skytterne gikk videre til semifinale, deretter gikk de fire beste skytterne videre til finale.

Jeanette Hegg Duestad slo til med skyting i verdensklasse i kvalifiseringen og gikk lekende lett videre til semifinale etter kvalifisering 10m luftrifle i Presidents Cup i dag. Med poengene 632,5 ble hun beste skytter i kvalifiseringen.

Men i semifinalen ble det dessverre litt tynne tiere for Jeanette Hegg Duestad og hun ble eliminert som første skytter etter første serie med 5 enkeltskudd.

Vi gratulerer nok en gang våre utøvere med fantastisk innsats under President’s Cup!