Oppsummering NM 15 meter rifle og luftvåpen rifle, pistol og viltmål: 

NM på 15-meter rifle, og NM i luftvåpen for rifle, pistol og viltmål er vel gjennomført! Det er mange fantastiske resultater å vise til, og det har vært en hektisk helg for mange. 15-meteren ble arrangert hos Ørland Pistolklubb, og på andre siden av rundkjøringa var det rigger luftbaner for luftøvelsene på Ørland Sparebank Arena. TV-team var på plass, og fikk streamet finalene, i tillegg til at finaler ble sendt på NRK, dette kan sees her.

Standardrifle, 15-meter:
På 15-meteren ble det fra fredag skutt øvelsene standardrifle og fririfle, og for et nivå! Hele 5 seniorer og 3 juniorer skjøt 300 poeng på standardrifle. Nivået var ekstremt høyt, og det var telling i av innerblinker i de fleste klassene.

Ungdom: Synnøve Berg, Kisen MSL, 298 poeng.
Junior: Oda Flikkerud, Nordstrand Sportsskyttere, 300 poeng (17x).
Senior: Simon Kolstad Claussen, Kisen MSL, 300 poeng (20x).
Veteran: Stein Martinsen, Numedal SSK, 295 poeng.


Simon Kolstad Claussen vant begge øvelsene på 15-meter.

Fririfle, 15-meter:
I fririfle var det ikke mindre enn 12 skyttere som fylte med 450 poeng. Det var ellers også utrolig jevnt, og det var neglebiting for flere skytere – og ikke minst familie underveis. Mange presterte veldig godt på begge 15 meters-øvelsene og endte med fullt hus begge konkurransene. Både Simon Kolstad Claussen og Stein Martinsen endte med dobbelt seier etter endt skyting på 15-meteren.

Ungdom: Synnøve Berg, Kisen MSL, 300 poeng.
Junior menn: Martin Nesvik Voss, Kisen MSL, 449 poeng (24x).
Junior Kvinner: Andrea Ingstadbjørg Alstad, Kisen MSL, 450 poeng.
Senior Menn: Simon Kolstad Claussen, Kisen MSL, 450 poeng (39x).
Senior Kvinner: Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skl Avd. Nsf, 450 poeng (36x).
SH2: Vegard Krogsæther, Nøtterø Skl Avd. Nsf, 439 poeng.
V45: Stein Martinsen, Numedal SSK, 442 poeng (21x).
V55: Frank Nordhagen, Elverum rifleklubb, 441 poeng.
V65: Knut Bakken, Meråker Idrettsgymnas Rifle, 441 poeng.

Som nevnt, var det svært høyt nivå i år, og de fleste norgesmesterne ble skilt på innertiere. Gledelig å se at det presteres på høyt nivå i alle klasser! Fullstendige resultatlister på 15-meteren i rifle finner du her.

Sprintluft rifle:
Tilsammen var det 9 rifleskyttere som endte med 300 poeng på luftsprinten. 6 skyttere i seniorklassen, Julie Paulsen Johannessen i junior og to skyttere i ungdomsklassen. I sistnevnte klassen var det jevnest, da både Pernille Nor-Woll og Synnøve Berg hadde 300 poeng, og 15 innerblinker. En svært spennende triller også i denne øvelsen!

Ungdom: Pernille Nor-Woll, Kisen MSL, 300 poeng (15x).
Junior: Julie Paulsen Johannessen, Fredrikstad MSL, 300 poeng.
Senior: Jenny Stene, Kisen MSL, 300 poeng (17x).
Veteran: Knut Bakken, Meråker Idrettsgymnas Rifle, 291 poeng.
SH1: Paul Aksel Johansen, Ørland Sportsskyttere, 200 poeng.
SH2: Tobias Austevoll Lyssand, Os Sportsskyttere, 299 poeng.

Sprintluft pistol:
Tett var det også på pistol, da de fleste klassene var ett poeng som skilte mellom de ulike pallplassene. Det var mange flotte resultater, og også her mange foreldre og tilskuere som kanskje var mer nervøs enn skytterne selv!

Ungdom: Ane Bjørkås Torgersen, Sola Pk, 290 poeng.
Junior: Elena Eikevoll Heltne, Florø Pk, 290 poeng.
Senior: Ole Harald Aas, Bærum Pk, 297 poeng.
Veteran: Peder Sperstad, Bærum Pk, 291 poeng.
SH1: Knut Tore Forberg, Bergen Pk, 292 poeng.

Viltmål – normalprogrammet, 30+30 skudd:
Grunnet få deltakere, var det denne gang kun medaljematch for veteran som ble tellende i NM, og resten tok en medaljematch for gjennomførelsen. Derfor er noen av resultatene markert med «åpen» i resultatlisten. Dette blant annet for øvelse til EM på hjemmebane og fremtidige konkurranser. Vinnerne av normalprogrammet ble:

Menn: Even Nordsveen, Løiten Sportsskyttere, 544 poeng.
Kvinner: Anneline Tangen, Grenland Miniatyrskytterlag, 450 poeng.
Veteran: Terje Viken, Tiller IL, 444 poeng.


Viltmål i gang med NM!

Resultatliste for innledende: 20211113 RT 10m NM
Resultatliste for medaljematcher (kun veteran som her er tellende i NM.): Medaljematch RT NM Ørland.

Rifle:
40- og 60-skudd rifle ble også svært spennende, da det også her var svært jevne resultater, og ikke minst svært gode. Ungdommene Pernille Nor-Woll og Synnøve Berg fortsetter å imponere, da de henholdsvis presterte 417,6 og 417,4 poeng! Dette er også norgesrekord i U16 – Fantastisk skyting!

Finalegrensen i senior kvinner gikk denne gang på 625,3 poeng. Denne vant forøvrig Jeanette Hegg Duestad med 631,5 poeng. Henrik Larsen fra Krapfoss Sportsskytterlag vant innledende for senior menn med impoenerende 632,1 poeng. Også Martin Sørlie-Rogne presterte 630,8 i SH2! Juniorene var ikke dårligere, der Martine Sve signerte med 629 poeng i junior kvinner, mens Jens Olsrud Østli fortsetter å imponere da han denne gang sjø 626,3 og vant innledende i junior menn. Stein Martinsen og Knut Bakken siste kjempeslag da begge står igjen med 3/4 seire hver etter helgen.


Endre Hagelund ble norgesmester foran Jon-Hermann Hegg og Simon Kolstad Claussen, alle tre fra Kisen MSL.

U16 (40 skudd): Pernille Nor-Woll, Kisen MSL, 417,6 poeng.
Junior Menn: Sigmund Grimsrud, Krapfoss Sportsskytterlag, 244,8 poeng.
Junior Kvinner: Julie Paulssen Johannessen, Fredrikstad MSL, 248,9 poeng.
Senior Menn: Endre Hagelund, Kisen MSL, 249,4 poeng.
Senior Kvinner: Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skl Avd. Nsf, 249,8 poeng.
SH1-R3: Paul Aksel Johansen, Ørland Sportsskyttere, 616,7 poeng.
SH2-R4: Martin Sørlie-Rogne, Kisen MSL, 621,8 poeng
SH2-R5: Tobias Austevoll Lyssand, Os Sportsskytterlag, 252,4 poeng.
SH-VI: Daniel Walø, Vestre Bærum SSL, 590,7 poeng.
V45 (40 skudd): Stein Martinsen, Numedal SSK, 403,5 poeng.
V55 (40 skudd): Svein Gunnar Slørdahl, Skaun IL, 401,7 poeng.
V65 (40 skudd): Knut Bakken, Meråker Idrettsgymnas Rifle, 399,6.

Vi legger også til at det var en godt lag også i SH2, der Tobias Austevoll Lyssand ble norgesmester på mesterlig vis, da han avsluttet sine to finaleskudd med 10,9. Dette foran Martin Sørlie-Rogne (Kisen MSL) og Magnus Himle-Hopland (Vestre Bærum SSL). Det var en jevn finale, og ekstremt mange gode finaleskudd!


Pallen SH2, Tobias gratulerer av president Håvard Larsen, Vegard til venstre, og Magnus til høyre.

Pistol:
Også i pistol var det mange spennende øyeblikk, og ikke minst gode resultater. Ane Bjørkås Torgersen tok sin andre seier i U16, og satte like godt norgesrekord med 367 poeng. Dette 3 poeng over norgesrekorden til Mattis Hembre, satt i 2016. Ann Helen Aune presterte et godt finaleresultat, som var sammen med Pål Hembre 233,3 poeng, det beste finaleresultatet i helgen. Finalen i senior menn ble for øvrig svært spennende, og avgjort på siste skudd, da Ole Harald Aas fikk 9,2 mot Påls 9,8. Kun 0,1 poeng skilte gullmedaljen denne gang. Gledelig var det også å se at Tom Lauritzen fikk sin norgesmestertittel midt oppi arbeidet med en fantastisk jobb som jury i helgen!

U16 (40 skudd): Ane Bjørkås Torgersen, Sola Pk, 367 poeng.
Junior Menn: Tobias Skaarstad, Sola Pk, 231,5 poeng.
Junior Kvinner: Ann Helen Aune, Mysen Pistollag, 233,3 poeng.
Senior Menn: Pål Hembre, Bærum Pk, 233,3 poeng.
Senior Kvinner: Aina Sandstøl, Sandnes Pk, 229,9 poeng.
SH1 menn: Espen Børsum Jensen, Aron Skytterklubb Drammen, 537 poeng.
SH1 kvinner: Sun Bore, Sola Pk, 514 poeng.
V55 (40 skudd): Bjørn Berven-Hanssen, Sola Pk, 362 poeng.
V65 (40 skudd): Tom Lauritzen, Bodø SSK, 358 poeng.
V73 (40 skudd): Erik Stai, Levanger SSL, 324 poeng.


Fornøyd norgesmester, Aina Sandstøl (Sandnes Pk), med Britt Elena Wollan (Støren SSK) og Gunrid Kjellmark (Trondheim Sportsskyttere), på henholdsvis 2. og 3. plass. 

Fullstendige resultatlister i luftrifle- og pistol finner du her.

Mixed Team:
Det ble også arrangert mixed team for junior og senior i rifle og pistol. Og det var fantastisk både live og TV, i tillegg til svært spennende finaler! Dessverre er ikke resultatlistene her klare enda, men vi gir beskjed da disse kommer. Det var svært gode medaljematcher, da lagene var utrolig jevne. Dette er klart øvelser som engasjerer, og for noen – litt for spennende!

Vinnere ble:
Junior, rifle: Pernille Nor-Woll og Martin Nesvik Voss, Kisen MSL.
Junior, pistol: Ann Helen Aune og Johan André Rånås Jakobsen, Mysen Pistollag.
Senior, rifle: Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg, Kisen MSL.
Senior, pistol: Jenny Hervard og Mattis Hembre, Bærum Pk.


Pallen for senior I Mixed Team, pistol.

Viltmål:
20+20 mix ble også jevnt, der Even Nordsveen tok sin andre norgesmestertittel for helgen med 353 poeng, dette 3 poeng foran Ola Stene fra Birkenes og Lillesand Sportsskytterlag. Anneline Tangen fulgte med bronsemedalje med 330 poeng. Denne øvelsen ble skutt i åpen klasse, og gjennomført søndag.


Even Nordsveen ble dobbelt norgesmester i helgen.

Mye god skyting også her, og gledelig å se viltmål ved siden av pistolbanen i helgen! Resultatlisten finner du her: 20211113 RT 10m NM. (Sammen med resultatene fra normalprogrammet.)

Tusen takk!
Til arrangører, funksjonærer, deltakere, støtteapparat og klubber for et fantastisk NM! Det ble gjort en formidabel jobb, og gode prestasjoner av alle. Vi gleder oss over mange gode opplevelser, og ikke minst erfaringer vi tar med oss videre.

Bildegalleri til arrangør finner du her.
Bildegalleri, NSF finner du her.