Para-EM i luftvåpen på Hamar tildelt 3,5 millioner kroner fra Kulturdepartementet

Kulturdepartementet har nå tildelt over 24 millioner kroner til en rekke idrettsaktører med begrensende kommersielle inntektsmuligheter, slik at de kan arrangere internasjonale mesterskap i Norge. Para-EM i luftvåpen som arrangeres av Norges Skytterforbund på Hamar til neste år er tildelt 3,5 millioner av disse midlene.

– Regjeringen ønsker å bidra til idrettsmangfoldet gjennom å legge til rette for at flere idretter kan arrangere internasjonale mesterskap i Norge. Derfor gir vi en håndsrekning til små idretter som har få sponsorer og begrensede muligheter for kommersielle inntekter, slik at også disse kan få vise fram det øverste nivået innenfor sin idrett til et norsk og internasjonalt publikum, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Fem av i alt åtte arrangement som mottar tilskudd i årets søknadsrunde er mesterskap som omfatter parautøvere, og ett av disse mesterskapene er Para-EM i luftvåpen som arrangeres i samme tidsrom som EM i luftvåpen for funksjonsfriske i Vikingskipet på Hamar i mars til neste år. Dette blir aller første gang det arrangeres to påfølgende mesterskap i skyting for parautøvere og for funksjonsfriske utøvere.

Norges Skytterforbund er svært fornøyde og setter stor på tildelingen av midler fra Kulturdepartementet. Fra før av EM i luftvåpen mottatt fem millioner kroner fra Kulturdepartementet i en tidligere tildelingsrunde.

– Det er utrolig hyggelig og viktig at vi mottar denne støtten, som vil hjelpe oss stort med å arrangere et godt mesterskap for Europas beste luftvåpenskyttere til våren, sier NSFs generalsekretær Per Iversen.

Europas beste paraskyttere skal kjempe om mesterskapstitler i luftrifle og pistol i Vikingskipet på Hamar fra 13.-18. mars. Fra 19.-27. mars skal det kåres europamestere for junior og senior i luftrifle, luftpistol og viltmål. Med andre ord samler vi alle Europas beste skyttere, uansett gren og øvelser til Hamar, der vi vil være vitne til forhåpentligvis skyting på svært høyt nivå – og på nært hold.

  • Les mer om EM i luftvåpen 2022 på mesterskapets offisielle nettside em2022.no