Fem millioner kroner i tilskudd til EM i luftvåpen 2022

Kulturdepartementet har i dag gitt et tilskudd på fem millioner kroner til Norges Skytterforbund for å arrangere europamesterskap i luftvåpen i 2022 på Hamar.

Støtten kommer gjennom en ny tilskuddsordning for arrangementsstøtte som Kulturdepartementet prøver ut. Motivasjonen bak prøveordningen er å gi søkere med begrensede kommersielle inntektsmuligheter mulighet til å arrangere internasjonale mesterskap.

NSFs president Håvard Larsen er svært fornøyd med tilsagnet fra Kulturdepartementet:

– Dette var utrolig gledelig. Dette sikrer en god del av inntektsbudsjettet vårt for mesterskapet.

Mesterskapet på 10m luftvåpen inneholder grenene pistol, rifle og viltmål. Antall skyttere blir minst 600, antall starter minst 1000 og det blir skyttere fra 48 land. Mesterskapet blir arrangert i Vikingskipet i tidsrommet 18.–27. mars 2022. Vikingskipet har gåavstand til hoteller i Hamar og kort reisetid fra Gardermoen. Vikingskipets størrelse gjør at det kan etableres treningsbaner, kvalifiseringsbaner og flere finalebaner med god plass til også å ta imot publikum.

– Det er fantastisk å kunne invitere skyttere fra hele Europa til Vikingskipet for å vise sine skyteferdigheter samtidig som vi kan vise det norske folk hva skyting på høyt nivå dreier seg om, sier NSFs president Håvard Larsen.

Se promovideo for EM i luftvåpen 2022 her: