Jon Helland Bogstrand og Renate Andreassen fornøyd med løsningen!

Full fart fra første stund
For tre uker siden ble det gjennomført et kretsledermøte på Gardermoen, der jeg fortalte litt om paraskyting. Etter dette tok blant annet Jon Helland Bogstrand kontakt med meg. En svært sprudlende ildsjel, med mye kompetanse, vilje og ikke minst en svært optimistisk sans og syn.

Han er tilknyttet Bodø Sportsskytterklubb, og der hadde de nå fått rekruttert ny paraskytter. Med iver i stemmen ble jeg fortalt hvor engasjert hun var, og hvor ivrig Renate var på skyting. Hvis jeg kom oppover, kunne jeg være en skikkelig motivasjonsboost, og ikke minst også komme med noen gode innspill. I mitt stille sinn tenkte jeg vel at dette kom til å bli like mye boost for meg.

Rett hadde jeg: På torsdag tok jeg turen til Bodø, der Jon møtte meg på flyplassen. Planen var klar, vi skulle på luftbanen og møte Renate Andreassen, den nye skytteren. Der skulle vi gå igjennom paraskyting, sjekke utstyr og jeg skulle forklare gangen i dette. Deretter lunsj, før Asbjørn Nikolaisen, også en paraskytter, som for øvrig konkurrer i pistol skulle bli med på banen etter dette.

Vi fikk ikke lov å kjøre opp på banen, dette fordi den ligger på en barneskole – og vi kom midt i friminuttet. Ikke noe stress det, her var det bare god stemning, vi skulle nemlig skyte!

Inn kom vi på skolen, og inn på bana kom jeg med rifla, en koffert med skytterjakker, reimfeste, skytestøtte og det mere. Her starta vi basic – hvordan fungerer siktet på en rifle?


Enten svært god instruktør – eller muligens noe mer lettlært skytter!

Begrensninger finnes ikke
De som kjenner til Bodø Sportsskytterklubb, vet nemlig at dette er en klubb med pistolskyttere. Renate er nå den første skytteren som skyter med rifle på denne banen. Dermed var vi tilbake på det grunnleggende, noe som skal sies fungerte veldig godt.

Likevel, er dette med skytebord til para et mysterie vi arbeider mye med. Det finnes per i dag standardiserte bord, men som jeg ikke har mulighet til å ta med på et fly. Disse er store, de kan være vanskelig å håndtere, og til Bodø – må det sendes med posten. Noe vi stadig arbeider og utvikler – så her er det bare å følge med!

Er det noe som dog kjennetegner våre klubber, er det ikke mangel på kreativitet. Jon hentet to bord, et lavt og et høyt – som vi satte oppå hverandre med støtten imellom. Det passet perfekt, noe dårlig plass, og kan være ubeleilig for flere, men akkurat denne dagen var det bare oss der. Vi fikk justert rifla, og prøvd på jakke. Dette ordnes, bare med litt tanker utenfor boksen.


Det er noe estetisk over bordet også.

Ikke annet enn glede
Tre skudd, alle 0,0 nede, og vi skrudde tre runder opp – her var det bare å kjøre på. Ene blinken etter den andre, og vi var i gang. Det var ikke mangel på verken glis, latter eller fornøyde personer i hallen. Vi brukte god tid på å tilpasse utstyret og gikk igjennom hvordan paraskyting fungerer, og litt om hva som skjer i tiden fremover.

Neppe har pizza smakt bedre, der det var viktig å presisere at vi var Sør for Bodø og spiste, da Asbjørn også dukket opp. Skal jeg ta Asbjørn på ordet, kan vi nok forvente også å se mer av han i tiden som kommer. Han sitter nå i styret i klubben, og gjør en flott jobb også med dette. Det kommer nok godt med, med tanke på den flotte utviklingen og det som skjer i klubben. Han kjenner godt til aktivitetene og paraskytingen i forbundet, og det ble utvekslet mange gode ord også her.


Asbjørn kom også med svært mange gode tips underveis.

Renate holdt fokuset mens vi sto og pratet i bakgrunnen, og fullførte likegjerne en 60 skudds serie. Det var ikke bare å glise av poengsummen, men også at hun har funnet ut at rifle er en aktivitet hun gjerne vil fortsette med. Dette var gøy!

Det er ingen tvil om at både jeg, Jon og Renate forlot hallen etter Asbjørn med store glis og positive tanker om både trening og det som kommer videre! Dette er virkelig en klubb med mange ildsjeler, vilje og ikke minst skyttere som sammen utvikler klubben i en flott retning! Nå også med en rifleskytter på plass.

Mangel på gjennomføringsevne finns heller ikke
Søndag kveld fikk jeg tilsendt et bilde: Benken bak første standplass er kappet av. Det vil si at den midlertidige løsninger til et skytebord er på plass. Skal man tro rett, så kan vi se mye flott fra Bodø fremover, både fra Renate, og ikke minst Jon og resten av Bodø Sportsskytterklubb.


Benken er kappet, og det midlertidige bordet er på plass.

Jeg kan ikke gjøre annet enn å takke for at jeg fikk lov å ta besøket, og fikk ta del i denne opplevelsen! Det var utrolig gøy, og ikke minst svært motiverende. Både og se Renate i aksjon, men også Bodø Sportsskytterklubb som nå har lånt rifle fra forbundet, og virkelig har begynt den kreative prosessen med bord. Jeg gleder meg iallfall til fortsettelsen!

Takk for en gledelig tur,

Gyda Winther – Integreringskonsulent, NSF.

Ønsker du eller din klubb å starte med paraskyting? Les mer om dette her, og/eller ta kontakt med Gyda på: gyda.winther @ skyting.no.