Ny utgave av «Ren Utøver»

Antidoping Norge har lansert en helt ny versjon av e-læringsprogrammet «Ren Utøver». Det nye programmet er tilpasset bruk på mobile plattformer og har egne læringsstier for utøvere, trenere og ledere på ulike nivå.

Den nye versjonen ble tilgjengelig fra 10. januar, og er selvsagt oppdatert i henhold til gjeldende regelverk. Versjonen er moderne og lett tilgjengelig i sin form, og enda bedre tilpasset ulike målgrupper. Enten du er utøver på topp eller breddenivå, trener eller elder i idretten vil du nå få kunnskap som er tilpasset akkurat deg.

– I den nye versjonen velger du hvilket nivå du er på når du starter programmet. Slik får du den kunnskapen du trenger om antidoping på det nivået du driver idrett. Det er også egne moduler for trenere og ledere. Selv om de ikke konkurrerer selv er de omfattet av antidopingregelverket og bør ha grunnleggende kunnskap om antidoping, forklarer avdelingsleder Linda Olsen i Antidoping Norge.

Gjennom Rent Særforbund-programmet – som Norges Skytterforbund  er en del av – er alle landslagsutøvere og landslagstrenere forpliktet til å gjennomføre antidopingopplæring.

– Ren utøver har bare blitt viktigere og viktigere for å nå ut til utøverne med informasjonen de trenger om antidoping. Vi mener vi kan unngå flere dopingsaker i norsk idrett, som for eksempel ubevisst doping, ved at flest mulig gjennomfører programmet, sier Olsen.

Her får du tilgang til den nye versjonen av Ren Utøver.
Merk! Dersom du har logga inn med profil fra forrige Ren Utøver, må du lage en ny profil i den nye versjonen.