Spennende finaler og mye god skyting!

Det har vært en svært spennende dag i Alfhallen, der det har blitt gjennomført finaler for senior menn og kvinner i pistol, samt finaler i mixed team, pistol. Det har også blitt gjennomført finaler for senior menn og SH-klassene i liggende øvelsene for rifle.

40- og 60-skudd

Allerede i første laget startet det med norgesrekord, som ble gjort på 40-skudd for V55. Denne ble satt av Svein Gunnar Slørdahl fra Skaun IL med 413,1 poeng!

Spenningen fortsatte da senior menn pistol startet med sin finale kl.09.15, Ole Harald Aas (Bærum Pk) gjennomførte en god finale, og tok sin andre NM-tittel i denne øvelsen. Terje Manfred Teigen Arnesen (Aron Sk) tok sølvmedaljen, mens Mattis Hembre (Bærum Pk) vant bronse.

Laget på kvalifiseringsbanen ble svært sterkt, der Pernille Nor-Woll vant norgesmestertittelen i U16 med 417,4 poeng. Videre presterte SH-skytterne også svært godt – og jevnt! Amanda Dybendal (Aasa MSL) vant innledende på rangering foran Monica Lillehagen fra samme klubb med 627,7 poeng (R3). I SH-2 vant Therese Løvhaug (Elverum Rk) innledende med 631,9 poeng (R5). Finalene for begge SH.klassene ble også jevne, der Monica Lillehagen sikret gullet i SH1 foran Amanda Dybendal, der det tilslutt skilte 1 poeng mellom lagvenninnene fra Aasa MSL. Dette med henholdsvis 248 og 249 poeng. Therese Løvhaug sikret gullet med 0,5 poengs margin foran Martin Sørlie Rogne i SH2.

Daniel Walø presterte gode 596,7 poeng i VI-P (liggende)!

Finalen for senior kvinner, pistol ble tilslutt en spennende duell mellom Ann Helen Aune (Mysen Pl) og Ingeborg Gran (Verdal SSL). Ann Helen sikret de to siste skuddene, og vant 16-12. Kari Andersen (Ringerike Pk) sikret bronsemedaljen.

Enda mer spennende ble det da senior menn, rifle gjennomførte sin finale. Etter at Øyvind Solbrekken Flatla (Kisen MSL) sikret bronsemedaljen, sto Jon-Hermann Hegg (Kisen MSL) og Henrik Larsen (Krapfoss SSL) igjen i kampen om norgesmestertittelen. De fulgte hverandre gjennom hele finalen, og det sto 16-14 på skjermen da det ble klart at Jon-Hermann Hegg sikret tittelen foran Henrik Larsen.

Pallen Senior menn, rifle: F.v: Henrik Larsen, Jon-Hermann Hegg og Øyvind Solbrekken Flatla.

Mixed Team junior

Finalene i mixed team for junior pistol bestod av 2 lag med Sola Pk. Vinnerlaget med Ane Bjørkås Torgersen og Kristoffer Helgøy Henriksen, med 16-4 poeng. Sølvet gikk til Sola Pk med Johanne Nilsen og Tobias Skaarstad.
Finalen for mixed team, junior rifle besto av Fredrikstad MSL med Julie Paulsen Johannessen og Lars Jørgen Walle Brastad, og Krapfoss Sportsskytterep med Aicha Rostad og Even Oslo Enger Throndsen. Her vant Krapfoss Ss med 17-11, etter en spennende sluttspurt på finalen!
For mixed team senior pistol var det svært spennende semifinaler, der det var stor spenning til hvilke lag som ville komme seg videre til finale. Det ble tilslutt Florø Pk med Elena Eikevoll Heltne og Kjell Jomar Heltne og Verdal Ssl med Ingeborg Gran og Adrian Gran. Lagene fulgte hverandre tett, der Florø Pk stakk av med norgesmestertittelen. Bronsemedaljene gikk til Haugesund Pk med Reidun Ann Støle og Torbjørn Fjellheim og Bærum Pk med Line Nor og Ingar Woll.
Sprintluft
Totalt var det 7 skyttere i senior, og 2 i junior som skøt 300 poeng. Det er fortsatt flere skyttere som skyter sprint i morgen, og vi følger spente med på resterende resultater. Enn så lenge er det Tonje Engevik med 300 (22) som leder i senior, og Julie Paulsen Johannessen som leder i junior med 300 (11). Også i SH-klassene var det tre som fylte. Her tok Therese Løvhaug sin andre seier for dagen med 19 innertiere, rett bak tok Magnus Himle-Hopland sølvet med 17 innertiere. Med 16 innertiere var Martin Sørlie-Rogne – for et nivå!

2x Sola Pk (1. og 2. plass) og 2x Tromsø Pk i Mixed Team Junior Pistol i dag!

I morgen er det kvalifisering og finaler for junior menn, senior kvinner, SH1 og Sh2 (stående øvelser). Det blir også TV-sending på TV Sport fra 15.00-17.00, så følg med også der! Programmet finner du her.