Oppsummering dag 3

Det har vært en fin siste dag på Kisen i Alfhallen, der rifle har hatt sine siste konkurranser. TV2 sport hadde sending fra 15.00-17.00, og det var også livevisning på Kisen MSLs hjemmeside. Det var preget av mye god skyting, og vi er like imponerte som tidligere i helgen!

Første finalen for dagen var for junior kvinner, der Tiril Tran Brendryen (Fredrikstad MSL), Amanda Sofie Pettersen (Hvaler Sportsskyttere), Andrea Ingstadbjørg Alstad (Kisen MSL) og Oda Flikkerud (Nordstrand Sportsskyttere).

Tiril var første som røk ut, mens Oda sikret bronsemedaljen. Duellen mellom Amanda og Andrea så ut til å bli en kort finale, da Andrea ledet 12-0 etter 6 skudd. Etter dette startet Amanda sin opphenting. Andrea Ingetadbjørg Alstad sto likevel helt inn, og ble norgesmester 17-11.

Det var tett program og samtidig var det mange som skøt sine innledende runder, samt stående øvelsene for para. I laget som fulgte var  Jenny Stene (Kisen MSL) best med 631,4 poeng i senior kvinner. Også Mari Løvseth (stange Ss) skøt over 630 i dag med 630,7 poeng – noe som også er ny personlig rekord! I junior menn var Jens Olsen Østli (Stange Ss) var best i junior menn med 624,1 poeng.

I SH1 fikk Monica sin norgesmestertittel for helgen med 609,1 poeng. I SH2 ble Martin Sørlie-Rogne (Kisen MSL) norgesmester med 625,5 poeng! Bjørnar Gudmundstuen (Nordre Land Ss) vant sølv med 603,8 poeng.

I luftfinalen for kvinner senior var det Karina Stette (Kisen MSL), Jeanette Hegg Duestad (Nøtterø Skl. avd. NSF), Mari Løvseth (Stange Ss) og Katrine Lund (Numedal Ssk) som skøt seg til medaljematch i senior kvinner. Karina ble nummer 4, 1 poeng bak Mari. Det var en finale med høy kvalitet, og høyt nivå og mange innertiere. Til slutt var Jeanette var best, og ble norgesmester, mens Katrine sikret sølvet.

Medaljematchen for junior menn besto av Vebjørn Grimsrud (Krapfoss Ssl), Lars Tobias Ulnes Bernhoft-Osa (Vestre Bærum Ssl), Jens Olsrud Østli (Stange Ss) og Even Olai Enger Throndsen (Krapfoss Ssl). Her vant Jens bronse, mens det ble en sterk duell også her mellom Lars og Vebjørn. Tilslutt kunne Lars juble for norgesmestertittel, fer Vebjørn vant sølvet.

I mixed team var det 2x Kisen MSL som skøt om gullet, der Tonje Engevik og Øyvind Solbrekken Flatla vant gullet foran Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg, med stillingen 16-8. Kisen MSL toppet det hele med også bronsemedaljene her. Bronsemedaljene gikk også til 2x Kisen MSL!

Sprintresultatene var også gode, det er 8 skyttere i senior som fylte med 300 poeng, det var 2 juniorer som fylte, og hele 8 juniorskyttere hadde 299 poeng! Det er ingen tvil om at det var svært høyt trykk på banen lørdag. Tonje Engevik var best i senior med hele 300 (22*) poeng! Julie Paulsen Johannessen hadde 300 (11*) poeng.

Vi takker alle arrangører for svært godt gjennomført Norgesmesterskap i luftrifle og pistol. En herlig blanding av skyttere, programmer og ikke minst et proft oppsett! Vi takker også alle funksjonærer som hadde sin generalprøve til EM, med takk for hjelpen og utrolig innsats. Norges Skytterforbund er stolte av alles resultater, prestasjoner og ikke minst – igjen – fantastiske arrangører!

Resultater:
60 skudd:
Senior kvinner, rifle:

1) Jenny Østre Stene, Kisen MSL, 631,4 poeng.
2) Mari Løvseth, Stange Ss, 630,7 poeng.
3) Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skl. Avd. NSF, 629,9 poeng.

Finaleresultater:
1) Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skl. Avd. NSF
2) Katrine Lund, Numedal Ssk
3) Mari Løvseth, Stange Ss

Junior kvinner, rifle:
1) Julia Paulsen Johannessen, Fredrikstad MSL, 625,0 poeng.
2) Andrea Ingstadbjørg Alstad, Kisen MSL, 623,6 poeng.
3) Amanda Sofie Pettersen, Hvaler Sportsskyttere, 622,7 poeng.

Finaleresultater:
1) Andrea Ingstadbjørg Alstad, Kisen MSL
2) Amanda Sofie Pettersen, Hvaler Sportsskyttere
3) Oda Flikkerud, Nordstrand Sportsskyttere

Junior Menn, rifle:
1) Jens Olsrud Østli, Stange Ss, 624,1 poeng.
2) Even Olai Enger Throndsen, Krapfoss Sportsskyttere, 621,6 poeng.
3) Isak Gurrik, Nøtterø Skl. Avd. NSF, 618.4 poeng.

Finaleresultater:
1) Vebjørn Grimsrud, Krapfoss Ssl
2) Lars Tobias Ulnes Bernhoft-Osa, Vestre Bærum Ssl
3) Jens Olsrud Østli, Stange Ss

Sprintluft:
Junior, rifle:

1) Julie Paulsen Johannessen, Fredrikstad MSL, 300 (11*) poeng.
2) Amanda Sofie Pettersen, Hvaler Sportsskyttere, 300 (10*) poeng.
3) Andrea Ingstadbjørg Alstad, Kisen MSL, 299 (16*) poeng.

Senior, rifle:
1) Tonje Engevik, Kisen MSL, 300 (22*) poeng.
2) Jenny Østre Stene, Kisen MSL, 300 (18*) poeng.
3) Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skl. Avd. NSF 300 (15*) poeng.

Mixed Team, senior rifle:
1) Kisen MSL: Tonje Engevik og Øyvind Solbrekken Flatla
2) Kisen MSL: Jenny Østre Stene og Jon-Hermann Hegg

3) Kisen MSL: Johanna Reksten og Ole Martin Halvorsen
4) Kisen MSL: Andrea Ingstadbjørg Alstad og Martin Voss