Første norske medalje på hjemmebane!

Daniel Walø presterer på et skyhøyt nivå under dagens finale for VIP mix 60 skudd, altså 60 skudd liggende for blinde og svaksynte (menn og kvinner i samme klassen). Gjennom hele finalen beholder Daniel roen og konsentrasjonen oppe, og er derfor blant de som kjemper om medalje.

Daniel kvalifiserte seg til finalen på tampen med en 8. plass, og 599,8 poeng. Det var knyttet stor spenning til finalen, da vi vet at Daniel er god på nettopp dette.

Nivået på de åtte skytterne er imponerende, men Daniel klarer å yte sitt beste og det blir derfor en spennende kamp mellom han og Barbara Moskal fra Polen om sølvet. Barbara ender opp med å trekke det lengste strået, og Daniel kaprer derfor bronsemedaljen med seg hjem!

Daniel Walø var uttatt som wildcard til dette europamesterskapet, nettopp fordi han har potensialet for å prestere. Etter en tid uten internasjonale konkurranser, er det svært imponerende at han presterer på dette nivået i dag!

Daniel forteller at det fløt fint i finalen, og følte seg i sonen under hele konkurransen. Han legger også til at Jan Brække, ledsageren hans, også holder til bronse i dag. Det er en fantastisk duo, som vet å prestere under mesterskap! Vi er stolte, og sender alle gratulasjoner til Daniel Walø, og Jan Brække, som vi ser, er et svært godt team!

Vinneren av konkurransen ble Ager Txakartegi Solabarrieta fra Spania med 242.0 poeng.

Dersom du ønsker å se final om igjen, kan du trykke HER.

Dersom du ønsker å lese mer om skyting for blinde og svaksynte, kan du trykke HER. 

Foto: Audun Klette