Flott innsats av Erik Eknes og Mattis Hembre!

I første semifinale røk Erik Eknes ut i finalen som nummer 3, etter at Timon Kretzl fra Østerrike røk ut som nummer 4 etter 10 skudd. Da lå Erik Eknes med 24 poeng, 2 poeng bak Daniels Vilcins fra Østerrike med 26 poeng. Mens Eduard Baumeister fra Tyskland ledet med 33,5 poeng.

Erik skøt godt, men kunne ikke hamle opp med Daniels som tilslutt ble nummer to i semifinalen med 39,5 poeng. Eduard vant semifinalen med 43,5 poeng. God prestasjon av 19-årige Erik Eknes!

I andre semifinale møtte Mattis Hembre Balint Nagy fra Ungarn, Ioane Khvareshia fra Georgia og Theo Moczko fra Frankrike.

Mattis Hembre startet med en 8`er og en 9,3 – men etter å ha skutt seg inn, kom det mange gode 10`ere på rad. Dette ga mange seiere på enkeltskuddene, med en 10,7 på skudd nummer 5 ledet han semifinalen med Theo Moczko. Dette gjorde han også etter skudd nr 15, og han vant sin semifinale og var dermed videre til gullfinale! Dette med 45,5 poeng foran Ioane Khvareshia med 43 poeng, og Theo Moczko som røk ut av semifinalen med 40,5 poeng.

Mattis Hembre startet finalen med en 2 poenger, men etter det var han igjen på 10`ere. Han skyter fenomenalt gjennom starten av finalen, og etter 7 skudd har han 20 poeng, og leder med 5,5 poeng den til Eduard Baumeister, på 2. plass med 14,5 poeng.

Ioane Khvareshia fra Georgia er første utøver som ryker ut, med 19,5 poeng. På dette tidspunktet leder Mattis med 4,5 poeng til Eduard, og leder fortsatt finalen etter 10 skudd!

Finalen avsluttes etter 14 skudd, og Daniels Vilcins fra Latvia vinner bronsemedaljen. Dermed er Mattis Hembre videre til siste avgjørende skudd – med førstemann til 16 poeng. Her er det utrolig jevn skyting, og de deler også poeng på de første skuddene. Stillingen er 5-5 i denne spennende finalen etter 5 skudd skutt. Dette fortsetter, da det også står 9-9, og for et trykk i finalehallen!

Dette fortsatte helt til det sto 15-15, da ble det hele avgjort etter ekstremt mange nervepirrende minutter! Mattis Hembre tok ned og satte en 9,9, mens Eduard Baumeister fra Tyskland skøt 9,7. Dermed ble det avgjort 15-17 til Mattis Hembre som BLE EUROPAMESTER!

Han vinner dermed EM-gull på hjemmebane for junior menn, luftpistol. FOR EN DAG – OG FOR ET FINALEBRØL!

Vi gratulerer med gullet, og også finaleplassen til Erik Eknes.

Kvalifiseringen:

Etter endt kvalifisering til rifleskytterne, er det tid for pistolskytterne. Junior menn er første skyttere ut, der Erik Eknes var helt oppe i 5. plass halvveis. Erik holdt med svært jevne serier, med 93-96 serier, og endte på gode 568 poeng, og ble nummer 7 i kvalifiseringen.
Nest beste norske ble Mattis Hembre, startet halvveis med jevne serier på 92-94, mens den fjerde serien prikket han inn 98 poeng, med et klyv på resultatlista var han nummer 11 før de siste 20 skuddene. Med avslutning på 92-serie og 98-serie kunne Mattis juble for finaleplass, med 567 poeng, og 19 inneblinker! Dette rangert foran Matteo Mastrovaliero fra Italia, med samme poengsum, med 16 inneblinker.
Sondre Risan Haltvik holdt serier mellom 91-94 og endte på gode 553 poeng, som holdt til 30. plass, veldig godt levert! Tobias Skaarstad leverte også en flott konkurranse, han skøt utrolig jevnt på alle sine serier, 5 av seriene lå mellom 90-93 poeng, mens første serie var på hele 95 poeng. Dette ble totalt 552 poeng og en 34. plass! Rett bak endte Hans Wang Nøstvold med 550 poeng, og 36. plass. Han kunne også notere seg en flott 60 skudd, da også med en topp 3. serie på 95 poeng.
16 åringen Kristoffer Helgøy Henriksen, som yngste utøver blant disse skytterne, viste også frem flotte serier, og endte med 535 poeng – og 40. plass!
Vinneren i kvalifiseringen ble Daniels Vilcins fra Latvia, med 571, og 19 inneblinker. Det var en svært jevn konkurranse, da alle topp 3 endte på 571!