Pernille Nor-Woll, 15 år – i junior kvinner, rifle – var overlegen i sin første semifinale, de stoppet skytingen før alle skudd var ferdigskutt, da ingen kunne ta hun igjen. Dermed var Pernille klar til medaljefinale. Dette var en utrolig spennende finale, og nivået var skyhøyt! I finalen var også Adela Zrustova fra Tsjekkia, Gitta Bajos fra Ungarn og Anna Nagybanyai-Nagy fra Ungarn.

Pernille startet like gjerne hele konkurransen med en 10,8, og delte ledelsen etter første skuddet. På skudd nummer 8 ledet hun finalen for andre gang, deretter holdt hun seg godt innenfor de 3 beste, og da Adela Zrustova røk ut etter 10 skudd, var medaljen sikret!

Anna Nagybanyai-Nagy røk ut etter dette, og sikret bronsen, da var stillingen 34,5 mot Pernilles 37,5 poeng. På samme tidspunkt ledet Gitta Bajos med 42 poeng, og fulgte Pernille inn i gullkampen.

Det var også nesten at vi fikk med to utøvere i finalen, da Andrea Ingstadbjørg Alstad var 1 poeng unna 8. plassen. Dermed ble det en spennende kvalifisering:

Pernille startet beskjedent med 102,5 på sin første 10-skudds serie, men holder deretter jevnt høyt nivå resten av kvalifiseringen. Etter serier på 102,5 – 105,5 – 104,7 – 105,5 – 104,9 – 104,7, ender hun på 627,8 poeng. Pernille, i alderen av 15 år presterer en 3. plass i kvalifiseringen, og er finaleklar i sitt første EM.

Andrea Ingstadbjørg Alstad avslutter med imponerende 106,1 poeng. Hun skyter 624,6 poeng, og ferdig ligger hun på 10. plass. Underveis flyttes hun frem og tilbake på resultatlista, og de siste minuttene blir nervepirrende for alle som ser på! Viivi Natalia Kemppi fra Finland og Jennifer Kocher fra Sveits skyter begge om den siste finaleplassen, og det er utrolig nervepirrende. Det holder akkurat ikke for Andrea, som havner 0,1 poeng under finalegrensa, rett bak Jenniffer Kocher som skyter 624,7 poeng. Det holdt dessverre akkurat ikke denne gang.

Thiril Brendryen skyter 621,3 poeng, og ender på 29. plass. Julie Paulsen Johannessen skyter jevnt på sine serier, og skyter 621.0 poeng, og havner på en 32. plass.

Synnøve Berg er fortsatt 14-år, og er den yngste norske utøveren i dette EM, hun blir først ferdig ender med flotte 618,9 poeng. Dette holder til en 44. plass på Synnøve. Martine Sve prikker ikke lenge etter inn 618,0 og ender på 48. plass.

Sofia Ceccarello fra Italia vinner kvalifiseringen på 631,9 poeng, og finalegrensa går som nevnt på 624,7 poeng.

Vi gratulerer med sølv til Pernille, og ikke minst gode prestasjoner av de andre jentene!