Sterk norsk åpning i WC Rio

Norge sikret seg hele tre finaleplasser på de to åpningsøvelsene av World Cup i skyting i Rio mandag. Jeanette Hegg Duestad ble beste norske kvinne i finalen på 10m luftrifle med sin 4.plass. Katrine Lund ble nummer sju.

I det nye finaleformatet skyter alle 8 finalister sammen på standplass og to og to skyttere elimineres ut etter 15, 20 og 25 skudd, før de to beste går til gullfinale.

Katrine Lund røk ut etter 15 skudd med 153,8 poeng og ble nummer sju i sin aller første WC-finale i denne øvelsen. Jeanette Hegg Duestad fikk en knallåpning og var sammen med tyske Anna Janssen og franske Oceanne Müller i klar ledelse på dette tidspunktet. Men så ble det litt tynt på de neste skuddene og etter 9,8 på det siste skuddet var hun plutselig likt med rumenske Laura-Georgeta Ilie med 260,2 poeng. I omskytingen fikk Ilie 10,5 og Jeanette 9,9 og dermed glapp medaljen på målstreken.

I kvalifiseringen var hun nest best med 630,4 poeng, mens Katrine Lund var nummer tre med 629,0 poeng. Jenny Stene var bare 0,5 poeng fra finale på 15.plass med 626,0 poeng. Anna Janssen vant finalen.

Jon-Hermann Hegg kvalifiserte seg noe overraskende til i sin aller første internasjonale finale på 10 meter luftrifle i herrenes konkurranse. Hegg ble nummer tre i kvalifiseringen med 628,9 poeng, men fikk det aldri til å funke i finalen. Med 151,3 på 15 skudd ble han den første til å å bli eliminert fra finalen, som til slutt ble vunnet av Peter Gorsa. Dermed ble det 8.plass på Hegg i den første øvelsen i WC Rio. Henrik Larsen ble nummer 19 med 623,7 poeng og Simon Kolstad Claussen ble nummer 21 med 623,4 poeng.

Dette var bare tredje gang Jon-Hermann Hegg skjøt 10 meter luftrifle i World Cup. Han debuterte nettopp i Rio i 2019 med 55.plass og ble nummer 27 i WC Kairo nå i februar.

– Tre finaleplasser på første dag av en World Cup er sjelden vare for oss nordmenn. Strålende levert av alle tre og vi gleder oss til de neste sju dagene med skyting i Rio, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Følg WC på Facebook og nettsider 
Norges Skytterforbund oppdater sin Facebookside etter hver øvelse i WC Rio. For LIVE resultatoppdatering på kan du også følge ISSF og SIUSs sine sider.

For program og annen info, se denne nyhetssaken.