To norske på pallen i World Cup i Rio

Simon Kolstad Claussen ble nummer to og Jon-Hermann Hegg nummer tre i finalen på 50 meter match i WC Rio fredag ettermiddag. For første gang klatret to norske rifleherrer opp på pallen samtidig i World Cup.

Simon holdt hele veien inn til en gullfinale mot tsjekkeren Jiri Privratsky, men tapte den duellen 10-16. Jon-Hermann lå utsatt til i første del av finaleskytingen, men skjøt seg oppover på de siste ståskuddene til en tredjeplass.

Verken Claussen eller Hegg har vært på pallen individuelt i World Cup tidligere. Tredje norske i finalen, Henrik Larsen, ledet lenge finalen, men fikk problemer i stående stilling og ble eliminert ut først til en 8.plass.

Mye bra av Ann Helen Aune på andre del av 25 meter sportpistol. 95-95-89 ga 279 poeng på hurtigdelen og tilsammen 550 poeng. Med det ble hun nummer 24 i konkurransen.

Følg WC på Facebook og nettsider 
Norges Skytterforbund oppdater sin Facebookside etter hver øvelse i WC Rio. For LIVE resultatoppdatering på kan du også følge ISSF og SIUSs sine sider.

For program og annen info, se denne nyhetssaken.