Ingo er med for å se på utstyret, hører om skøyteteknikk og ser for seg tilpasninger!

Klubbesøk til Stord!

Jeg var i går på besøk hos Stord Pistolklubb, der jeg hadde med en ny luftrifle, og en parastøtte. Claire Benichou har lenge testet både pistol og rifle, og tenkte å ta det et steg videre. Derfor tok jeg med meg et mer tilpasset våpen og en støtte, som vi kunne prøve å få satt opp.

Parastøttene ferdigmontert er rimelig lange, for det er vanlig at skyttere selv finner løsninger på hvordan man kan montere disse tilpasset sine bord og utstyr. Derfor er det noen ganger litt vanskelig å forberede akkurat dette, fordi det er så varierende fra skytter til skytter.

På Stord er det akkurat nå skytebordene på standplass som brukes, noe som ikke gjør noe, men det kan være en idé å tilpasse et bord etterhvert. Kasserer i klubb Ingo Gerhard var svært løsningsorientert. – Noe som kjennetegner veldig mange klubber og personer jeg møter da jeg er på besøk. Vi satte opp, testet og ordnet.

 
En flott trening på Stord.

Claire fant noe som fungerte fint for treningen, og skøt veldig godt! Det er ingen tvil om at noen mindre tilpasninger kan bety mye. Dog er det en del som må gjøres, og noen forbedringer, men verken Claire eller Ingo er bekymret – Dette løser vi!

Løsningsorientert klubb:

Stord pistolklubb har blant annet laget bord som er tilpasset standplassen.

Stord skyter på en fin bane, og klubben gjør mye for å finne praktiske løsninger – Dette er en løsningsorientert klubb! Som fler andre pistolklubber jeg har vært hos, har de valgt å også ha luftrifle til parautøvere, som ønsker å skyte med dette. Det er flott bruk av bane, og et godt tilbud, det er alltid mye av de samme teknikkene, og det er alltid lov å be om veiledning. Forhåpentlgivis er det flere som blir inspirert og ser muligheter, også for rifle/pistolmiljøer, da det skytes på samme baner.

Takk for besøket!

Jeg gleder meg veldig til å få tilsendt bilder etterhvert som både sager og «reodor-felgener» er satt i gang! Det blir nok mange gode løsninger, som både jeg og klubber kan lære og bli inspirert av, og dele videre til andre klubber som kan bli inspirert.

Det var inspirerende å få være med på treningen, og se nye løsninger!

Fått noen ideer?

Dersom det er noen som har fått noen ideer, eller ønsker å starte opp, eller invitere parautøvere, er det bare å ta kontakt med meg. Jeg heter Gyda Winther, og er integreringskonsulent i forbundet. Det er bare å ta kontakt med meg, så skal jeg alltids klare å bidra!

Gyda Winther: gyda.winther @ skyting.no.