Nikolai Wagner med gull i Kypros.

Nikolai Wagner er siste års junior skytter, i Sporting, leirdue. Grunnet pandemien de siste to årene, har han ikke kunnet konkurrere som ønsket, og har denne sesongen lagt ned et godt grunnlag, og er på reisefot for å konkurrere mot de beste internasjonalt. 3 ganger har han nå stått øverst på pallen, og under er et reisebrev skrevet av pappa Roy Wagner – vi håper dette gir motivasjon til flere, og ønsker Nicolai, og pappa Roy lykke til videre i sesongen! Det blir gøy å følge med blant annet under NM-Veka, Skien 2022.

Reisebrev

Juni – høysesongen
Kalenderen viser juni, og vi er nå godt i gang med satsingen utenlands denne sesongen.

Det startet i mars med Grand Prix – Compak sporting på Kypros som ble kronet med gull i juniorklassen – 190/200 treff. Et solid stevne i et land hvor skyting er nasjonalsporten.

Nikolai vant også i Litauen.

Etter hjemkomsten ble det trening og oppladning til nytt GP- stevne i Compak i Litauen. Kontrastene er store, fra 30 grader på Kypros til rundt 10 grader og regn som kom vannrett i Vilnius.

– Fornøyd med seier også her i juniorklassen 189/200

Vi har nå avsluttet GP – stevne Compak i Latvia helgen 26-29 mai, nesten på grensen mot Russland.

Gull for tredje gang i juniorklassen med 193/200 – og denne gangen var det kort vei opp til virkelig meriterte seniorskyttere med internasjonale mesterskapstriumfer. Så utviklingen er god og Nicolai lader opp i Latvia med gode venner og skyttere fra hjemlandet Latvia og storskyttere fra Kypros.

Derfra går ferden videre til GP – stevne i Estland 4-5 juni. Så hjem for litt restitusjon og oppladning til EM – Compak i Spania 13-20 juni. Da vi kommer hjem, er det NM-Veka i Skien.

En stor innsats
Nicolai har som mange andre mistet 2 år utenlands grunnet covid-19 så i hans siste år som junior blir det å satse og være med på det meste. Noe som krever innsats og store ressurser, det er et kostbart «prosjekt»

Hvorvidt vi lykkes måles ikke i kroner, men egen følelse av å nå toppen i noe man legger så stor innsats i. Det krever innsats utover det å skyte litt i ny og ne.

Vi stifter masse nye bekjentskaper og lærer mye om andre kulturer og levesett. Alt dette, gjør opplevelsen bedre.

Vi håper med dette at innsatsen, ressursene og iveren gjør at Sporting grenene blir bedre ivaretatt her i Norge, og at det settes mer søkelys på dette.

Det samme gjelder andre land, men vi møter likevel grupper av skyttere fra f.eks Sverige som blir satset på og får økonomisk støtte til satsing utenlands. En forutsigbarhet vi misunner dem og unner dem.

Et større mål på lang sikt
Mye viktigere enn at vi lykkes med vår satsing er det at Sporting- grener og utøvere som virkelig vil satse i fremtiden kan få annerkjennelse og støtte.

Internasjonalt er dette ganske stort. I GP har det deltatt mellom 120-200 skyttere, og nivået er høyt. Det ligger mye treningsarbeid og ressurser for å hevde seg i disse konkurransene, og håper dette setter et lys på dette.

Vi ønsker alle skyttervenner et fremgangsrikt år!

– Nicolai og Roy Wagner