NM-Veka: FITASC Sporting!

Fantastiske arrangører: Rune Lauritzen (Eidanger JFL), Jan Gunnar Skahjem (Team Hagleskyting), Magne Gusland (Brunlanes SS), Tom Nalum (Brunlanes SS) og Ole Morten Aakre (Kroken JFF).

Eidanger JFL har arrangert sitt andre NM denne uken, og etter to dager, er det også kåret nye norgesmestere i FITASC Sporting. Det har vært mye fantastisk skyting disse dagene, og arrangørene har virkelig gjort en flott jobb med banen, og ikke minst omstillingen mellom Compak og FITASC.

Mange skyttere har også deltatt på begge mesterskap, og vi merker at det har vært noen lange dager, med mye skyting for mange – uten at dette påvirker humøret!

Martin Røsrud Graven ledet mesterskapet etter dag 1, og fortsatte sin gode skyting på dag 2, og med 144 treff var det ingen som var i nærheten. Martin fra Brunlanes SS blir dermed norgesmester individuelt i åpen klasse, og er også en del av laget som vinner lagkonkurransen. Sølvet går til Tom Nalum, med 138 treff.

Derimot ble det en svært spennende omskyting om bronsen i denne klassen, da både Marius Sørensen, Magne Gusland og Nicolai Ynnesdal skulle skyte om denne etter 136 treff. Det ble en dramatisk finale, da Magne Gusland hadde våpenproblemer under den første serien. Etter 5 minutter pause, og lånt løp, fikk omskytingen fortsette. Skytterne fulgte hverandre godt hele veien, og etter 1 layout, hadde Magne 18 treff, mens Marius og Nicolai hadde 19. Dermed ble standplassen flyttet lenger bak, og det var sudden death. Her måtte de skyte to runder, før Marius Sørensen kunne brøle for en fortjent bronsemedalje. Det var utrolig spennende, og mye liv bak skytterne!

Pallen i åpen klasse.

Nicolai Ynnesdal fikk 4. plassen i åpen klasse, men kunne juble for en norgesmestertittel i juniorklassen, dette foran Nicolai Wagner. Simen Høgberg Slaastad vant bronsen, mens Oscar Bratlie fortsetter å imponere i sin unge alder med en flott 4. plass!

Svært spennende ble det også i veteranklassen, da det kun skilte 1 treff mellom alle medaljevinnere – der Ole Henrik Gusland ble norgesmester. I kvinneklassen vant Anette Storeskar med 2 poeng foran Åshild Camilla Nordli.

Flott var det også å se at det var 22 lag som var med på lagkonkurransen, der Brunlanes SS vant med god margin – dog var det spennende om medaljene i plassene bak!

Medaljevinnere etter årets NM:

Åpen:
1. Martin Røsrud Graven, Brunlanes SS: 144 treff.
2. Tom Nalum, Brunlanes SS, 138 treff.
3. Marius Sørensen, Tvedestrand JFF: 136 treff.

Junior:
1. Nicolai Ynnesdal, Kroken JFF: 136 treff.
2. Nicolai Wagner, Team Hagleskyting: 134 treff.
3. Simen Høgberg Slaastad, 129 treff.

Kvinner:
1. Anette Storeskar, Glåmdal LS: 120 treff.
2. Åshild Camilla Nordli, Østlandske SS: 118 treff.
3. Malene Nygaard, Kroken JFF: 108 treff.

Veteran:
1. Ole Henrik Gusland, Brunlanes SS: 126 treff.
2. Geir Lyngvær, Nidaros SK, 125 treff.
3. Amund Hiksdal, Nordvegen LK, 124 treff.

Lagskyting:
1. Brunlanes SS 1: Martin Røsrud Graven, Tom Nalum og Magne Gusland, 418 treff.
2. Glåmdal Leirdueskyttere 1: Roar Olsen, Trond Arne Grinder og Knut Andre Holøien, 389 treff.
3. Østlandske Sportsskyttere 2: Thomas Nyberget, Roger Granli og Henrik Fylling, 387 treff.

Gratulerer til alle norgesmestere, medaljevinnere og arrangører. Det har vært fire fantastiske dager i Eidanger, med mye god skyting, og hard jobbing for å gjennomføre et så godt mesterskap!

Offisielle resultatlister finner du her. Du finner også bilder fra mesterskapet, samt bilder fra pallen i galleriet under.