NM-Bane 22: 50m fripistol og 300m rifle!

Det ble mye action i dag tidlig, da det er mye som skal på plass første konkurransedag på Løvenskioldbanen. I tillegg var det mange som ble stående og holde fast blåsende telt i en skikkelig regnskur, som også bød på lyn og torden. Tross det – svært god stemning!

Dette utsatte et lag på 300m, i tillegg til at det ble en vær-pause på pistolbanen. Skal vi se resultatlistene, ser det ikke ut til at dette påvirket i noen særlig grad – fantastiske prestasjoner i dag!

50m fripistol:
På 50-meter var det mye god skyting, og det startet virkelig hardt, da Bernt Johannessen fra Oslo Pk sto igjen med 5 skudd på standplass – med alle andre stående bak å stirre: Han visste hva det gikk mot. Det var fantastisk skyting de siste skuddene, selv om en helt stille 50-meter var å merke. Fantastisk prestasjon av Bernt i klassen V55, med 508 poeng, dette 7 poeng foran Peder Sperstad fra Bærum Pk. På bronseplassen var dagens eneste dame på pallen i pistol, Reidun Ann Støle, Haugesund Pk: 483 poeng!

Ole Harald Aas fra Bærum Pk ble norgesmester i åpen klasse med 536 poeng, og med tanke på at de 5 første på resultatlista var fra samme klubb, kan vi konkludere med at dette var en god dag for klubben! Ikke overraskende stakk de av med de første plassene også i lagkonkurransen. Med på førstelaget var Pål, Ludvik og Mattis Hembre, som til sammen fikk 1570 poeng. Pål med 533 poeng og Ludvik med 530 poeng vant henholdsvis sølv og bronse også i åpen klasse.

Det er også god kamp om medaljer i juniorklassen, der norgesmesteren ble Tobias Skaarstad fra Sola Pk med 434 poeng. Det var dog kun 1 poeng som skilte sølv og bronse, som gikk til henholdsvis Even Lien Akre fra Hafsfjord Pk med 415 poeng og Sondre Risan Haltvik fra Frosta SSL med 414 poeng.

Blant toppen ellers i klassene, var det svært tett, og det var få poeng mellom de ulike pallplassene, derfor ble det ekstra spennende mot slutten i flere av klassene, og både lag og utøvere sto spent og fulgte med!

I morgen skal det skytes pressisjon og standardpistol, og vi ser frem til mye god skyting også her! Vi håper også på en dag uten væravbrytelser, uten at det som nevnt, ser ut til å påvirke skytterne!

Programmet for pistol finner du her.

 

300m rifle:
På 300-meteren, som her skytes på 200 meter, startet skytterne med liggende. I første laget imponerte Inga Marie Hanserud fra Nummedal SSK med 591 poeng, og vant norgesmestertittelen med god margin. I junior menn var det Daniel Ivar Brevik, fra samme klubb som vant med 581 poeng. Ola Strand Nystuen fra Stange Sportsskyttere tok med seg gullet i U16, med flotte 391 poeng på 40-skudden!

I andre laget skøt seniorene, og det ble utrolig spennende her. Med 599 poeng vant Simon Kolstad Claussen fra Kisen MSL den første norgesmestertittelen for dagen! Dog var det mye god skyting, Ole-Kristian Bryhn og Harald Stenvaag (Vestre Bærum SSL) vant henholdsvis sølv og bronse med 597 og 596 – for et nivå!

I kvinneklassen ble det utrolig spennende, Jenny Tovseth Vatne fra Nordstrand Sportsskyttere og Jeanette Hegg Duestad fra Nøtterø skl. Avd. NSF skøt begge 592 poeng. Jenny kunne til slutt kalle seg norgesmester da hun presterte 27 innerblinker mot Jeanettes 21.

På standardriflen viste Kim André Lund (Numedal SSK) sine kunster og ble norgesmester med 592 poeng, sølvmedaljen vant lagkamerat Odd Arne Brekne med 589 poeng. Jenny Tovseth Vatne tok sin andre NM-medalje med en 3. plass, kun poenget bak Odd Arne.

I morgen er det klart for halvmatch på 300m, og det er god grunn til å tro at det kommer til å bli mange fler imponerende resultater!

Programmet for rifle i morgen finner du her:
Du kan følge med på live-visning av skytingen her.

Resultatene i pistol ble som følger (topp 3 plasseringer):
Junior:
1. Tobias Skaarstad, Sola Pk: 434 poeng.
2. Even Lien Akre, Hafsfjord Pk, 415 poeng.
3. Sondre Risan Haltvik, Frosta SSL, 414 poeng.

Pall, åpen klasse, pistol.

Åpen klasse:
1. Ole-Harald Aas, Bærum Pk: 536 poeng.
2. Pål Hembre, Bærum Pk: 533 poeng.
3. Ludvik Hembre, Bærum Pk: 530 poeng.

SH1:
1. Espen Børsum Jensen, Aron Sk Drammen: 497 poeng.
2. Knut Tore Forberg, Berken Pk: 415 poeng.

V55:
1. Bernt Johannessen, Oslo Pk: 508 poeng.
2. Peder Sperstad, Bærum Pk: 501 poeng.
3. Reidun Ann Støle, Haugesund Pk: 483 poeng.

V65:
1. Frank Roy Haugland, Bærum Pk: 483 poeng.
2. Jakob Kråkevik, Odda Pk: 481 poeng.
3. Tom Lauritzen, Bodø Ssk: 471 poeng.

V73:
1. Aasmund Sigvald Broks, Farris Sportsskyttere: 468 poeng.

Lagskyting:
1. Bærum Pk 1: Pål Hembre, Ludvik Hembre og Mattis Hembre, 1570 poeng.
2. Bærum Pk 2: Ole-Harald Aas, Ingar Woll og Morgan Bunes, 1551 poeng.
3. Trondheim Sportsskyttere: Knut Narve Skogland, Roar Hembre og Stian Aleksander Andersen: 1410 poeng.

Fullstendige resultatlister ligger i galleriet under.

Pall, åpen kasse – 3×20 300m.

Resultatene i rifle (topp 3 ble som følger):
60 ligg:
Menn:
1. Simon Kolstad Cluassen, Kisen MSL: 599 poeng.
2. Ole-Kristian Bryhn, Vestre Bærum SSL: 597 poeng.
3. Harald Stenvaag, Vestre Bærum SSL: 596 poeng.

Kvinner:
1. Jenny Tovseth Vatne, Nordstrand Sportsskyttere: 592 poeng (27*).
2. Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skl. Avd. NSF: 592 poeng (21*).
3. May Elisabeth Lincoln, Nordstrand Sportsskyttere: 590 poeng.

Junior menn:
1. Daniel Ivar Brevik, Numedal SSK: 581 poeng.
2. Jens Olsrud Østli, Stange Sportsskyttere: 573 poeng.
3. Marius Granberg, Kisen MSL: 572 poeng.

Junior Kvinner:
1. Inga Marie Hanserud, Numedal SSK: 591 poeng.
2. Hanna Synnøve Huser, Kisen MSL: 581 poeng.
3. Anne Aamodt, Numedal SSK: 580 poeng.

Ungdom (40-skudd):
1. Ola Strand Nystuen, Stange Sportsskyttere: 391 poeng.
2. Pernille Nor-Woll, Kisen MSL: 380 poeng.

3×20 Standardgevær, åpen klasse:
1. Kim André Aannestad Lund, Nummedal SSK: 592 poeng.
2. Odd Arne Brekne, Nummedal SSK: 589 poeng.
3. Jenny Tovseth Vatne, Nordstrand Sportsskyttere: 588 poeng.

Lagskyting ligg:
Menn:
1. Kisen MSL: Simon Kolstad Claussen, Martin Voss, Marius Granberg: 1754 poeng.

Kvinner:
1. Nordstrand Sportsskyttere: Jenny Tovseth Vatne,  May Elisabeth Lincoln, Oda Flikkerud: 1761 poeng.

Fullstendige resultatlister kan du finne her.

Vi gratulerer alle norgesmestere – og medaljevinnere med sine medaljer! Videre er vi også imponerte over alle skyttere som skøt under varierende forhold i dag, vi gleder oss til en god uke på Løvenskiold og NM-Bane!