Flott dag med 25m finpistol, og oppstart på 50m match og liggende – rifle! Det er ingen tvil om at skytterne er i form, det er stort nivå – nye norgesrekorder, og knallhard konkurranse under finalene. En fantastisk dag – og det ser ikke ut til at skytterne blir påvirket av de mange konkurransene i det helle tatt!

Fullstendige resultater finner du her.
Bildearkiv finner du her.

Finpistol: Tiril Fredrikke Schüller fortsatter sin fantastiske skyting, og skyter norgesrekord for junior kvinner også på finpistol i dag. Dette med et flott resultat på 570 poeng! I finalen var hun ikke noe dårligere, og vinner denne foran Ane Bjørkås Torgersen og Emmeline Bryhn. Det var en thriller om medaljene, da både Ane, Emmeline og Tiril måtte i omskyting om bronsen! Emmeline tar bronsemedaljen, mens kampen om gullet vinner Tiril med 12 treff, mot Anes 11!

Dette ble resultatene i junior kvinner:
1. Tiril Fredrikke Schüller, Porsgrunn Pk
2. Ane Bjørkås Torgersen, Sola Pk
3. Emmeline Ekrem Bryhn, Tromsø Pk
4. Malin Vik, Ørland Sportsskyttere.

Mariell Olsen Vestnes var rå på finpistol, og vinner innledende skyting med 567 poeng. Videre leder hun finalen fra start til slutt, og blir norgesmester 21-15 mot Ann Helen Aune. Også dette var en svært spennende finale, også her med omskytinger. Finalen besto av Mariell, Ann Helen, Aina Sandstøl og Gunn Heidi Sønsterud.

Resultater, medaljematch, kvinner:
1. Mariell Olsen Vestnes, Finnsnes Pk.
2. Ann Helen Aune, Mysen Pistollag.
3. Aina Sandstøl, Sandnes Pk.
4. Gunn Heidi Sønsterud Haugen, Numedal Pk.
Ungdom, veteran, menn og junior menn har også skutt sine pistoløvelser i dag, men her uten finaler. Dog har det vært mye spennende også her.
Johan André Rånås Jakobsen kan juble for enda en norgesmestertittel under dette NMet med 534 poeng i dag. Det samme kan Hans Wang Nøstvold, som vant med 575 poeng i junior menn, men som også ble norgesmester i går. Ole Harald Aas vinner også sitt andre gull i mesterskapet, da han på mandag vant fripistol i åpen klasse. Dette med 581 poeng – 6 poeng foran Pål Hembre.
I SH1 vinner Espen Børsum Jensen med 542 poeng, mens Bjørn Berven-Hanssen vinner V55 med 564 poeng. Jakob Kråkevik vinner med 554 poeng i V65, og Asmund Sigvald Broks tar sin tredje strake norgesmestertittel i V73, med flotte 543 poeng. Topp 3 resultater ligger nedenfor i innlegget.

50m, halvmatch: Det har også vært finaler i rifle, halvmatch for junior kvinner og kvinner. I kvinneklassen fortsetter Jeanette Hegg Duestad og imponere, og blir norgesmester. Resultatlisten snudde etter påbegynt stående skyting, og det var ingen tvil om at man måtte skyte gode 10ere for å henge med. Karina Stette vinner bronsen, før Jeanette og Mari Bårdseng Løvseth skal skyte om gullet. Gullmatchen var spennende, men Jeanette skyter veldig gode 10ere – og vinner 16-10 mot Mari! Topp 3 etter senior kvinner: 1. Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skal. Avd. NSF 2. Mari Bårdseng Løvseth, Stange Sportsskyttere 3. Karina Stette, Kisen MSL. Junior kvinner: Julie Paulsen Johannessen blir norgesmester i halvmatch, junior kvinner. Selv om ikke medaljematchen ble fullt så spennende, var det blant annet omskyting om sølvet mellom Caroline Finnestad Lund og Oda Flikkerud – begge med 395,0 poeng. Caroline og Oda holder trykket oppe under omskytingen, Caroline med 10,3 og Oda med 10,5. Dermed vinner Oda bronsemedaljen under årets NM! Lagvenninnene fra Fredrikstad MSL, Julie Paulsen Johannessen og Tiril Tran Brendryen skyter dermed i kampen om gullet. Også her ser man et høyt nivå, og det er snakk om desimaler som skiller på poengene. Julie holder deg svært godt, og vinner finalen 16-8.

Dermed er dette medaljevinnerne:
1. Julie Paulsen Johannessen, Fredrikstad MSL.
2. Thiril Tran Brendryen, Fredrikstad MSL.
3. Oda Flikkerud, Nordstrand Sportsskyttere.
Liggende:
Det er også blitt skutt liggende på 50m. Her var Jon-Hermann Hegg klart best, og vant med 4,7 poeng på 60 skudd liggende (628,5) foran Simon Kolstad Claussen – som vant sølv med 623,8. Det var mye jevnere her, da Henrik Larsen skøt 623,5 poeng, og sikret bronsen.
Jens Olsrud Østli fortsetter å imponere, og ble i dag norgesmester i junior menn. Dette med 618,2 poeng, og 3,6 poeng foran Lars Tobias Ulnes Bernhoft-Osa med 614,6 poeng. Vebjørn Grimsrud vant bronsen med 612,9 poeng.