Mariell Olsen Vestnes og Ole Harald Aas er tildelt kongepokalen, 2022.

Kongepokalen 2022 deles ut til Mariell Olsen Vestnes og Ole Harald Aas!

Kongepokalen for 2022 er tildelt Mariell Olsen Vestnes fra Finnsnes pistolklubb for hennes NM-gull i 25 m sportspistol på Løvenskioldbanen 29. juni. Denne øvelsen vant hun med 567 poeng i innledende skyting.

Ole Harald Aas fra Bærum pistolklubb er tildelt kongepokal for hans NM-gull i 10 m luftpistol, som ble arrangert i Alfhallen 18. februar i år. Ole-Harald vant denne øvelsen, og hadde innledende 574 poeng.

Kongepokalen deles ut vekselsvis i pistol, rifle, leirdue og viltmål. Den er i 2022 satt opp i pistol, og tildeles kvinnelig og mannlig NM-vinner i en av de olympiske/paralympiske pistoløvelsene. Alle NM-resultater i kvinner, menn og para i disse øvelser, blir sammenlignet med internasjonale resultater. Basert på resultatene ble derfor Mariells sportspistolresultat og Ole Haralds resultat på luftpistol rangert og beregnet som beste resultater i de olympiske/paralympiske øvelser, 2022.