Det har vært en uke med både godt – og dårlig vær her på Løvenskiold, men uavhengig av dette, har vi sett mange gode prestasjoner. Vi har fått kåret norgesmestere for 2022, i tillegg til å vært vitne til utrolig tette, og jevne konkurranser. Vi er også begeistret over alle nye norgesrekorder som denne uken er satt!

Fullstendige resultatlister finner du her.
Bilder fra NM-bane 2022 finner du her.

Her er sammendrag fra NMs siste dag:

Skeet:
Nikolai Johnsen vant juniorklassen med 69 treff, Karoline Celius vant kvinneklassen med 99 treff. Ole Henrik Gusland vant V55 med 115 poeng, mens Kurt Arild Kaspersen ble nummer 2 med 102 poeng.

Mer intenst og spennende ble det i finalen, der Erik Watndal til slutt kunne kalle seg norgesmester!

I semifinale 1 møttes Erik Watndal, Jonas Filtvedt, Geir Heggertveit og Tom Beier Jensen. Skytterne skjøt først 20 skudd, Geir Heggertveit lå her dårligst an med 18 treff, og røk ut av semifinalen. Etter nye 10 skudd har Jonas Filtvedt 25 treff, mens Erik og Tom har henholdsvis 29 og 28 treff, og går videre til finale.

I semifinale 2 møttes Jørgen Engen, Harald Jensen, Knut Rustad og Kim Anders Øvrid. Etter 20 skudd lå Kim dårligst an med 18 treff, og ryker ut først i semifinalen. Etter de 10 neste skuddene har Harald Jensen 25 treff, mens Knut og Jørgen har henholdsvis 27 og 26 treff. Dermed går de to til finalen.

I finalen skjøt skytterne det nye programmet som er satt, der de først skyter 20 skudd, her går skytteren med færrest treff ut. Deretter skyter de 10 nye skudd, før skytteren med færrest treff (etter alle 30 skudd) vinner bronsen. Deretter skytes siste 10 skudd, og skytteren med flest treff blir norgesmester!

Erik Watndal, Tom Beier Jensen, Knut Rustad og Jørgen Engen møttes dermed i finalen. Etter 20 skudd, røk Knut Rustad ut, og ble nummer 4 i årets NM. Han hadde 15 treff. Erik hadde 18 treff, mens Tom og Jørgen hadde 17 treff.

Erik fortsetter med god skyting, og står med 9 treff etter neste serie. Både Tom og Jørgen skøt 7 treff på denne serien, og begge hadde 24 treff etter 30 skudd. Dermed vinner Jørgen bronse i årets NM, da han kom inn i finalen med bib-nummer 4 – lavest poengsum etter semifinalen.

Dermed er det Erik Watndal og Tom Beier Jensen som skyter om norgesmestertittelen. Her leder Erik med 27 treff før siste serie, og da Erik skyter 8 treff på 10 skudd, sparer Tom de siste skuddene. Erik Watndal er norgesmester, og vi avslutter konkurransen. Erik står dermed med 37 treff!

Vi gratulerer Erik med norgesmestertittel, Tom og Jørgen med medaljer – og god finale!

Skal vi tro vinneren rett (som var noe usikker), er dette hans 5. NM-Gull. I tillegg legger vi til at dette er Harald Jensens 45. NM!

Spennende omskyting om norgesmestertittelen i OL-Trap. Morten Bergersen kunne til slutt bli gratulert som norsk mester!

OL-Trap:
I juniorklassen vinner Knut Magnus Skedsmo Nilsen med 43 treff, mens Eva Kristin Bjørkmann vinner kvinneklassen med 88 poeng. I V55 blir Sverre Johan Hilmen norgesmester med 112 treff. Dette 10 treff foran Geir Wemmestad-Haaland som vinner sølvet med 102 treff. Rett bak vinner Jan-Olav Prestegård med 101 treff.

For første gang har vi også med paraskyttere i OL-trapp. Der Leif Arild Fjellheim blir norgesmester med 86 treff – etter 5 svært jevne serier! Stian Hoff Berg skyter en fremdragende 21-serie og får 67 treff. Dette er deres første norgesmesterskap i denne klassen, og vi gleder oss til å se hva som skjer fremover!

For seniorene, ble det en svært spennende finale, etter at det selvsagt også hadde vært spennende innledende. Slik gikk finalen, der vi kunne gratulere Morten Bergersen med norgesmestertittelen!

I første semifinale møttes Jan Øivind Johansen, Espen Unnelan, Ruben Grønbeck Lillerud og Rachelle Wolff. Etter skutte 20 skudd, hadde Jan Øivind 9 treff, mens Espen hadde 10 treff. Ruben og Rachelle hadde henholdsvis 12 og 11 treff. Etter 10 nye skudd, var stillingen til sammen 19 treff til Ruben, 17 treff til Rachelle og 16 treff til Espen. Dermed gikk Ruben og Rachelle videre til finalen.

I andre semifinale møttes Jan Egil Rosvoll, Morten Bergersen, Thomas Ove Nilsen og Saeed Moradi. Etter 15 skudd hadde både Saeed og Jan Egil 10 treff. Da Saeed hadde høyest bib-nummer (dårligste skytter før semifinale), røk han derfor ut i av semifinalen. Morten og Thomas hadde 13 treff. Etter de neste 10 skuddene (totalt 25 skudd) endte til slutt Jan Egil med 16 treff, Morten med 20 treff og Thomas med 21 treff. Dermed fikk Morten og Thomas videre til finalen.

I finalen møttes dermed Thomas Ove Nilsen, Morten Bergersen, Ruben Grønbeck Lillerud og Rachelle Wolff, rangert etter treff i semifinalen. Dette ble svært jevnt, etter 15 skudd, hadde Rachelle 10 treff, og blir nummer 4 i årets NM.

Ruben og Morten hadde 11 treff, mens Thomas Ove hadde 12 treff. Etter nye 10 skudd er det klart at Ruben Grønbeck Lillerud vinner bronsen, da han skyter 8 treff – til sammen 19 treff.

Dermed skyter Thomas Ove Nilsen og Morten Bergersen om norgesmestertittelen da de begge hadde 9 treff i denne runden. Etter siste serie, står de likt med 28 treff.

Dermed er det shoot-off om norgesmestertittelen. Både Thomas Ove og Morten treffer, og på 4. skuddet bommet begge to. Dermed skulle det hele 6 skudd til før det ble ble kåret en norgesmester. Thomas Ove bommer på skudd 6, og vinner sølvet. Mens Morten Bergersen treffer – og blir norgesmester!

Vi gratulerer Morten med NM-Gull, sølv til Thomas Ove, og bronse til Ruben! – Og takker alle for en svært spennende finale!

Pistol:
Pistol har gjennomført mange, og tette konkurranser i dette NMet, i dag var det grovpistol, og den siste konkurransen. Uten at vi ser dette på nivået, etter en hard uke for mange.

Eirik Sjemmedal Ekeberg blir norgesmester i åpen klasse, med 578 poeng, dette er hans første norgesmestertittel denne uken. Denne vant han 2 poeng foran Pål Hembre, med 576 poeng. Ole Harald Aas vant bronsen med 570 poeng, dette på rangering foran Gunn Heidi Sønsterud Haugen.

I juniorklassen ble Kristoffer Helgøy Henriksen norgesmester med 516 poeng, dette 2 poeng foran Even Lien Akre med 514 poeng. Tobias Skaarstad ble nummer 3, med 512 poeng.

Reidun Ann Støle ble norgesmester i V55 med 563 poeng, dette var kun poenget foran Bjørn Berven-Hanssen med 562 poeng. Tore Stensby vant bronsen med 551 poeng. Jakob Kråkevik fortsetter å vinne norgesmestertitler i V65, og vinner i dag med 554 poeng. Rune Hammer vinner sølvet med 546 poeng, mens Oddmund Fjerdingen vinner bronsen med 540 poeng.

Asmund Sigvald Broks vinner også nok en norgesmestertittel i V73, med 553 poeng. Bjørn Jakobsen blir nummer 2 med 543 poeng, Ulf-Kristian Svensson blir nummer 3 med 522 poeng.