Breddepriser

Det ble under NM-Bane utdelt breddepriser, samt NSF-plaketter basert på innsats under Europamesterskapet i luftvåpen, Hamar 2022.

Breddeprisene for 2021 ble utdelt basert på nominasjoner sendt inn til Breddeidrettskomitéen (BIK), som videre har tatt en vurdering på hvem som får tildelingene. Plakettene ble tildelt de som var til stede, og ble gjort av leder av BIK, Thomas Strøm.

Årets klubb:
Kragerø og Drangedal Pistoklubb

I 2021 fylte Kragerø og Drangedal Pistolkllubb 50 år, og har fortsatt aktive medlemmer fra dagen klubben startet. Mange av disse er aktive skyttere og de siste årene har vi jobbet med å rekruttere unge, kvinner og paraskyttere. Gjennom alle år, til tross for både opp- og ned-turer har klubben hatt stabile medlemstall, og aktiviteten oppe. Med kaffe og medbrakte kaker på banen, får styret ofte tilbakemeldinger på at medlemmer blir tatt godt imot. I tillegg til god sikkerhetsopplæring, er klubbmiljøet og godt, og det er mange erfaringer og kunnskap som utveksles på treninger.

Klubben har også jobbet hardt med å få på plass tilrettelagt klubbhus for parautøvere, som grunnet koronapandemien ble utsatt. Enn så lenge hedrer vi klubben for det fantastiske arbeidet som er lagt ned, og ser frem til at også klubbhuset kommer på plass.

Årets arrangører:

Ørland Sportsskyttere

Begrunnelse:
Ørland Sportsskyttere arrangerte i samarbeid med Ørlendingen Norgesmesterskap i luftvåpen, alle grener; dvs pistol, rifle og viltmål.

Arrangementet var «trening» inn mot Europamesterskapet som skulle finne sted i Vikingeskipet fire måneder senere, og det viste seg å være en god gjennomkjøring for arrangementstaben opp mot EM i mars i år.

Som man ser, var det også svært mange fra Ørland Sportsskyttere som også tok turen til NM-Bane for å være frivillige. Det er ingen tvil om at dette er en klubb med kunnskap, engasjement og vilje til å skape gode arrangementer!

Årets Skyttersjel:
Nils Håvard Dahl

Begrunnelse:
Nils Håvard Dahl er aktiv som både skytter, dommer og funksjonær på stevner rundt om. Rundt 2008 var det han som dro laget fra en «blinkskytterklubb», til et skikkelig NSF lag, med veldig aktive skyttere og arrangering av stevner. Nå er han nestleder i Verdal Sportsskyttere, og gjør en fantastisk jobb her. Bidraget hans er også stort til skyteskole for barn og ungdom, der det nå er venteliste for å være med. Ikke nok med det er han leder i Nord-Trønderlag Skytterkrets, og er leder i valkomitéen i Norges Skytterforbund.

Nils Håvard er et ja-menneske, gjerne ja-takk til alt, og går «all in» i hva han holder på med, og brenner virkelig for skyttersporten.

Årets anlegg:
Farvannet Skytebane / Kristiansand Pistolbane

Farvannet pistolbane har gitt ett skikkelig løft til alle skyttere i Kristiansands regionen. Banen favner rifle, hagle og håndvåpen, og er et godt og moderne anlegg. Aktiviteten har skutt i været den siste tiden, særlig etter sammenslåing av de to pistolklubbene i Kristiansand, og det er ingen tvil om at banen er god nok til å bevare, og øke aktiviteten enda mer.

Utdelinger, EM-Hamar:
Det ble også utdelt hedersplaketter på bakgrunn av arbeid gjort med Europamesterskapet i luftvåpen 2022. Alle frivillige gjorde en kjempeinnsats både i forkant, og under vårt mesterskap på Hamar, der alle fikk tildelt diplom for dette. Styret har i tillegg vedtatt og gi hedersplaketter til nøkkelpersoner under mesterskapet, som har gjort en ekstra innsats under planleggingen og gjennomførelsen av mesterskapet. Et arbeid som startet opp i 2019, og som har blitt lagt ned godt arbeid i, gjennom 2,5 år.

Viggo Olden med sin plakett.

De som ble tildelt dette etter arbeidet med EM var:
– Knut Byberg
– Amanda Kristine Hansen
– Rune Kristian Hansen
– Per Olav Kallestad
– Knut Inge Kjesbu
– Roger Jostein Landsverk
– Esten Murbreck
– Viggo Olden
– Heidi Sørlie-Rogne
– Morten Støen
– Peter T ellefsen
– Bjørn Harald Vik
– Per Arild Berge
– Gyda Winther (ansatt) – Tildelingen er i henhold til NSFs reglementet.

Vi gratulerer – og takker alle for fantastisk innsats i året som har gått, og vi ønsker alle lykke til videre i resten av 2022 – og videre. Dere gjør en fantastisk innsats for Norges Skytterforbund, skyttermiljøet, og skaper fantastisk aktivitet for alle våre medlemmer!

Toppidrettsprisene vil bli tildelt en senere anledning, og vil bli gjort av toppidrettskomitéen.