«Myheelsandwheels» – Ine Vedeld deler sine erfaringer!

Ine Vedeld er ei positiv og engasjert jente fra Larvik, og har en sjelden: Nevromuskulær sykdom, som gjør at hun også sitter i rullestol. Tidligere drev hun med mange typer idretter, og har alltid vært aktiv. Etter at hun ble diagnosert med sykdommen, som har rammet muskelfunksjonen i form av nedsatt kraft og smerte, har hun slitt med å finne en idrett som passer.

Møte med skyting
Etter å ha sett paraskyting på TV, tok hun kontakt med Skytterforbundet, som videre gjorde at hun fikk kontakt med Farris Sportsskytterklubb i Larvik. Dette er først og fremst en pistolklubb, men har vært utrolig engasjert, og løsningsorienterte. Både klubben og forbundet har bidratt med løsninger og utstyr, slik at Ine kan bedrive sporten. Klubben er ekstremt flinke til å tilrettelegge med diverse utstyr, og ønsker å tilrettelegge for skyting best mulig.

Ine er også svært løsningsorientert, ivrig og har mye mot til å drive med skyting. Hun har testet pistol, men kommet frem til at rifle er grenen som er mest aktuell. Dermed har hun fått lånt et luftvåpen, og ordnet parastøtte, som hun nå skal skyte med.


Ine hos Farris Sportsskyttere. 

Åpenhet rundt både funksjonsnedsettelse og paraskyting
Ved hjelp av sin hjemmeside, YouTube- og Instagramkonto, deler Ine erfaringer og opplevelser med paraskyting, og livet i rullestol. Dette for å skape oppmerksomhet og kunnskap om funksjonsnedsettelser, både for andre i samme situasjon, men også for andre rundt. Med andre ord viser hun hvordan det er å ha en funksjonsnedsettelse, men også alle mulighetene som foreligger!

Ine kommer med tips, testing og feiling og utstyret som trengs til å bedrive sporten. Det er tidlig i fasen, men det er ingen tvil om at hun har funnet en idrett som er givende!

Hva skjer nå?
I tillegg til Farris Sportsskyttere, har Ine avtalt møte med Nøtterø Skl. Avd. NSF på Nøtterø. De har et riflemiljø, samt er det flere paraskyttere i klubben. Dette gjør at hun også kan reise dit av og til, for å få mer påfyll på treningen, og også kunne sammenligne og konkurrere på trening.

Hun håper å kunne søke midler til å få et miniatyrvåpen hun kan bruke på skytebanen på Larvik, slik at hun også kan skyte med dette våpenet. Sammen med skytesimulatoren hun har hjemme, som blant annet kan brukes når helsen ikke tillater et fysisk oppmøte på skytebanen, kan hun trene teknikk, skyting og på ulike baner, og ta med – og dele kunnskapen videre i klubber i området

Ønsker å bli med Ine på eventyret?
Ine deler gledelig sine erfaringer med hele skyttermiljøet, og ønsker også å inspirere andre i samme situasjon til å sjekke ut paraskyting, kanskje flere kan finne idretten som passer dem?

Ine Vedeld: Myheelsandwheels.
Hjemmeside:
www.myheelsandwheels.com
Instagramkonto:
myheelsandwheels
YouTube-kanal:
myheelsandweels

Vi håper at Ine kan inspirere, dele kunnskap og erfaringer, og kanskje senke terskelen til å starte med paraskyting, og også ta imot nye paraskyttere!

Dersom du ønsker å vite mer om paraskyting, kan du lese mer her!