Jørgen Engen best blant de norske skeetskytterne i EM 2022

Så nære, men akk så fjernt. Jørgen Engen var på vei til EM-finale, men dessverre kom to bom på de siste seks skuddene og han havnet ett treff fra shoot-off om finaleplass i EM lerdue på Kypros.

Foto øverst: Jørgen Engen i aksjon.

Vinden tok seg opp utover dagen og Jørgen hadde plass i aller siste lag i kvalifiseringen. Men han lot seg ikke affisere nevneverdig av det og hadde 19 av 19 på siste serie og mulighet for 122 treff. Det ville gitt sikker plass i finaleskytingen i ettermiddag og kamp om både medaljer og to kvoteplasser til OL i Paris i 2024.

Den mest utfordrende delen av en skeetrunde er når skytterne har gått rundt halvsirkelen og går tilbake til plate fire, som er standplass nummer åtte. Her skytes det to doubleér og det var her Jørgen dessverre mistet to av de fire duene.

Dermed ble det 120 treff og en 18.plass på Jørgen i EM, men likevel beste norske skytter. Erik Watndal stoppet på 119 treff og ble nummer 20, mens Tom Beier Jensen fikk 117 treff til slutt og ble nummer 38 av de 78 mannlige skeetskytterne.

De norske skeetskytterne på Kypros. Fra venstre: Tom Beier Jensen, Jørgen Engen og Erik Watndal.

– Det ble skuffelse her nede etter skyting forståelig nok, men gutta har fått pratet sammen. Mye er bra, det mangler bare det siste lille, så vi får håpe det kommer i lagkonkurransen, sa Ole Henrik Gusland, som leder skeetskytterne i EM på Kypros etter endte individuelle konkurranser.

Noen dager senere ble det norske skeetlaget nummer ti i lagkonkurransen. Erik Watndal skjøt 24-22-24 til 70 treff i dagens tre runder. Jørgen Engen fikk også 70 treff etter 23-24-23 og Tom Beier Jensen fikk 23-24-21 til 68 treff.

Norge sto dermed med 208 treff etter endt kvalifisering og var åtte treff fra bronsefinale og ti treff fra gullfinale.

Italia best med strøkne 221 treff foran Hellas med 218 treff, og i gullfinalen var også italienerne best. Frankrike vant bronsefinalen over hjemmenasjonen Kypros.