God norsk innsats under Nordisk mesterskap i feltpistol 2022

I år var Sverige vertsland for Nordisk mesterskap i feltskyting. Konkurransene ble arrangert lørdag 17. september på Döderhult Pk sin skytebane like utenfor Oskarshamn, og det norske feltlandslaget kunne smykke seg med en god del edelt metall etter endt mesterskap.

Mona Gjelstad etter å ha sikret gull i kvinneklassen etter omskyting.

– Det har vært noen hektiske, men minnerike dager, med en flott gjeng skyttere. Med et alderspenn fra 15 til 67 år, ble det mange gode erfaringsutvekslinger, som er svært positivt for laget, forteller Morten Antonsen i trenerteamet til det norske feltlandslaget.

De norske skytterne tok også med seg flere medaljer hjem fra Sverige, og spesielt spennende var det blant kvinnene, der Mona Gjelstad havnet i en nervepirrende omskyting om gullet mot svenske Madeleine Johansson. Mona kom til slutt seirende ut av omskytingen og sikret norsk gull i kvinneklassen. I tillegg gjorde de norske kvinnene det svært godt i lagkonkurransen, og sikret gullmedalje til Norge.

Også i andre klasser hevdet de norske skytterne seg. Jakob Kråkevik tok bronsemedalje i veteranklassen, og det ble sølvmedalje i lagkonkurransene til junior, herrer og veteranklassen. For ikke å snakke om at trenerne nok en gang tok gullmedalje med hjem til Norge i laglederkonkurransen!

I det hele tatt var det god stemning under mesterskapet og det ble tradisjonen tro holdt en hyggelig bankett med medaljeseremoni etter endt mesterskap. Skytterne var også stort sett fornøyd med løypen svenskene hadde lagt opp:

– Feltløypen var utrolig morsom og svært utfordrende, med korte skytetider. Det var blant annet vendefigurer på alle standplasser, og minimum fire hold med mye flytting, avslutter Morten Antonsen.

Fotogalleri: