Norske skeetskyttere glimtet til med god skyting i VM

De norske skeetskytterne gjorde en real innsats på skytebanen i Osijek under VM i leirdue. Både Erik Watndal og Jørgen Engen fikk inn 25 treff i minst en av kvalifiseringsrundene, men nådde til slutt ikke opp til finalegrensen.

Foto øverst: Jørgen Engen under VM i Osijek. Foto: Garyang Kim, ISSF

Det ble ingen direkte knallåpning for våre skeetgutter i VM i Osijek på fredag som var første dag av konkurransen. Erik Watndal skjøt 23 treff begge rundene og Jørgen Engen med 22 treff i den første runden, og 24 treff i andre runde.

På lørdag ble det imidlertid en glimrende start på dagen for Erik Watndal. Med 25 treff klamret han seg en stund fast til håpet om en finaleplass i skeet menn senior – men skjøt 24 treff på fjerde runde. Jørgen Engen skjøt 23 treff både i tredje og fjerde runde på lørdag.

På søndag satt den også til slutt for Jørgen Engen som avsluttet sin skyting med en 25-runde. Dermed endte han på 49.plass med 117 treff etter seriene 22-24-23-23-25.

Erik Watndal ble til slutt best av de to norske med 119 treff etter 24 treff søndag. Eriks serier var 23-23-25-24-24 som ga ham en 33.plass.

I finalen tok egyptiske Azmy Mehelba gullmedalje. Amerikanske Vincent Hancock sikret sølv og Rashid Saleh fra Qatar tok bronsemedalje. Vi gratulerer forøvrig vår svenske venn Stefan Nilsson som hadde fantastiske 125 treff i kvalifiseringen, men havnet på fjerdeplass i finalen.