Jenny og Simon er verdensmestre

Vi gratulerer Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen med gull på 50 meter match mixed team under VM i Kairo 2022. I finalen vant de 17-9 over Danmark.

Gratulerer også til våre gode danske venner Stephanie Grundsøe og Steffen Olsen med VM-sølv.

– Hadde ikke forestilt meg gullfinale for det er 52 lag med fra hele verden. Og så blir det gullkamp mot gode venner mot Danmark. Herlig å avslutte med mitt beste skudd til seier i finalen, sa Simon.

– Glad og lettet nå etter finalen. Kjente det godt, men har funnet ut av finaleskytingen og klarer å stole på meg selv, sa Jenny.

– Bra jobba enda en gang. Det var en tung kvalifisering og finale, men de drar det i land. Det tror jeg ligger i mye trening over lang tid. De som trener mest vinner oftest, sa landslagssjef Espen Berg-Knutsen.

Jenny og Simon kom videre til gullfinale etter imponerende innledende skyting. På etappe to mandag morgen var de best av de åtte lagene som gikk videre fra gårsdagens skyting. I gullfinalen møter de Danmark med Stephanie og Steffen på laget.

Etappe 2 ble preget av vind og ble vanvittig spennende med niere og åttere fra alle lag i de hektiske sluttminuttene, på en måte vi sjelden ser. Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg ledet lenge, men falt ned til 6.plass da vinden begynte å ta på kroppen i stående.