VM-sølv til Simon Kolstad Claussen i Kairo

Simon Kolstad Claussen har vunnet VM-sølv på 300 meter standard match med 586 poeng. Sterk skyting på kne og ligg la grunnlaget for hans tredje medalje under VM i Kairo.

Foto øverst: Steffen Olsen og Simon Kolstad Claussen.

Før stående lå han likt med Steffen Olsen, men dansken bosatt i Norge vant suverent til slutt med 591 poeng.

Kim-Andre Lund manglet uhyre lite på å slå følge opp på pallen. Med samme poengsum 586 poeng som Simon, ble han rangert bak både ham, amerikanske Sherry, østerrikske Schmirl og polske Kowalczyk med nest minste margin og ble nummer seks. Ett poeng til eller to sentrum og årets Skytterkonge i DFS ville tatt bronsen.

Kvinner og menn skjøt i samme klasse på denne åpningsøvelsen på 300 meter. Katrine Lund var beste kvinnelige skytter på 9.plass med 584 poeng. Jenny Tovseth Vatne skjøt 582 poeng og ble nummer 12 av de 30 skytterne i konkurransen. Sterk norsk lagskyting med andre ord, men det er ikke lenger lagkonkurranse på standard.