Medlemmer på plass på klubbutviklingsmøte. Fra venstre: Lars Kurt Haugen, Hans Petter Paulsen, Øystein Nicolaysen, Sigurd Haagaa og Ola Plassen.

Hopper vi seks år tilbake i tid, besøkte klubbutvikler Wenche Horten, Skjåk Pistolklubb. Lars Kurt Haugen tok i mot som leder, og kunne fortelle at klubben ikke hadde skytebane, og kommunen visste ikke hva skyting var, eller hva idretten kunne bidra med, forteller Lars Kurt Haugen.

Der det virkelig startet
Høsten 2017 tok Wenche med Helene Rønningen og Paul Otto Vatne tilbake til Skjåk, der var det møte med oss i klubben, ordfører og andre fra kommunen. Det var mange positive overaskelser om hva skyting kan bidra med i den lille bygda. Dette var en idrett for alle, uansett alder, funksjonsnedsettelse og nivå.

Det tok få uker før Skjåk Pistolklubb fikk tak i et gammelt næringsbygg, og søkt kommunen om disponsasjon for å bruke bygget til skytebane – noe de var svært positive til.

Ingen tvil at det derimot var en del jobb å gjøre å fremover, både organisert trening, kurs og aktivitet skal settes i gang. En liten gruppe medlemmer gikk løs på arbeidsoppgavene med godt mot, og i 2019 sto skytebanen klar.

Januar 2023
10 elektroniske skiver står klare i hallen, og det er mulighet for å skyte felt innendørs. Det planlegges også for 5 luftskiver, klubben har allerede kjøpt inn 5 luftpistoler – og har flere utlånsvåpen til medlemmene. I tillegg til organisert trening, er det mulighet for egentrening – her er banen oppe 24/7 for de som er ekstra ivrige.

Hos oss ønsker vi alle velkomne, her er det rom for både de som ønsker å skyte mest mulig, men også for de som ønsker å sosiale seg rundt en kaffe og vaffel. Dette gjelder ikke bare våre egne medlemmer, men vi ønsker også andre klubber velkommen til oss. Vi ønsker at banen skal være mest mulig i bruk, og gi flest mulig skyteglede. Selvsagt ser vi at arbeidet gir resultater, vi har i dag 80 medlemmer, med et stigende medlemstall.

Etter verste koronatiden kan vi endelig også arrangere stevner, i tillegg til treningssamlinger. Petter Brattli har arrangert flere treningssamlinger, der det er både mental trening og skyteteknisk trening. Dette er et svært populært tiltak, det er 20 plasser tilgjengelig, og blir ofte fylt – både av våre medlemmer, og andre. Nå kommer det deltakere fra 5 klubber spredt over 3 kretser!

Fremover er det dommerutdanning i fokus, vi ønsker å arrangere
kurs, slik at vi får fler å spille på. I tillegg ønsker vi å sette fokus på kvinner, det er plass til flere!

Vi gleder oss til å se flere kvinner på trening, avslutter Lars Kurt, som fortsatt er trofast leder i Skjåk Pistolklubb.

Klyp meg i armen
Mye har skjedd siden jeg sist var på besøk i klubben, sier Wenche Horten. Dette er et flott eksempel på hvordan det er å starte fra nullpunkt. Det har vært utrolig morsomt å følge klubben, og aktiviteten de har startet, og arbeidet de har lagt ned siden 2017.

Det første jeg legger merke til da jeg kommer inn i hallen, er at sikkerheten blir ivaretatt. De har laget et eget hvelv, hvor de oppbevarer våpen og ammunisjon. Det er videre ryddig og rent overalt, og har ansatt en robotstøvsuger til å ta unna kuler og krutt.

Alle sier hei da jeg kommer inn døra, og blir møtt med smil og kaffe. Det er vanvittig hva klubben har fått til siden jeg først besøkte de tilbake til 2017. – Jeg må nesten klype meg i armen.

Ønsker du besøk fra vår klubbutvikler? Da kan du ta kontakt med Wenche Horten på: wenche.horten @ skyting.no.